
Nem édes, mint az eredeti, sőt, a vanília illatot is valami egészen más helyettesíti, de igazán remek lett. Szerintem egy ráérős vasárnapi reggelinek tökéletes az ilyen hűvös reggeleken, persze forralt borral.
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró
5 dkg kéksajt
2 tojás
15 dkg liszt
Bors
1/2 tasak sütőpor, vagy két csipet szódabikarbóna
Zsemlemorzsa
A hozzávalókat összekevertem, egy fél órát pihentettem, pici gombócokat formáztam belőle, amiket megforgattam zsemlemorzsában. Forró olajban sütöttem ki, és tejföllel locsoltam meg.
7 hozzászólás a(z) “Forró reggeli: juhtúrófánk” című bejegyzéshez
Én ezt különböző sajtokból és tojással keverem, sütöm és tejszínes fokhagymás spenótra nyomatom rá:)
Soha rosszabb reggelit!
zseniálisan hangzik!! ki fogom próbálni 🙂
Azért a sztrapacska se kutya!
Horász: csak azért került bele a kéksajt, mert a tegnapelőtti vacsi óta, kicsit sokallom a kéksajtot
😉
A juhtúrós sztrapacskán morfondírozom egy ideje, de azt hiszem, halasztom kicsit, és előbb jöhet ez. Sosem csináltam még sós túrógombócot, pedig többen esküsznek rá.
szeretnek ebbol egy adagot rendelni, hova kuldjem a cimem? :DDD
H.
Csak jelenteni akarom, hogy tegnap este megsütöttem a hagymás mákost, és isteni lett, a férjem eljesen oda volt a gyönyörtől.
Na de ez a fánk is nagyon jónak tűnik. Nem ér az embert munka közben kínozni!!!!