
Persze a finom vaj íz csak aroma volt, és különben is olvastam a dobozon egy pár meglehetősen gyanús összetevőt, de az erényeit nem tudom letagadni.
Volt régebben egy jó keksz receptem, de évek óta nem sütöttem, és már nem emlékszem rá, úgyhogy kapóra jött a Szakácsok könyvében található Sablé Viennois receptje. Azt módosítottam egy kicsit, elégedett vagyok az eredménnyel, bár a küllemén még volna mit javítanom!

20 dkg szobahőmérsékletű vaj
7 dkg házi vaníliás porcukor
1 tojásfehérje
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
A vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam a cukrot, a tojásfehérjét, végül a lisztet. Csillagcsőrös habzsákkal (így hívják?) sütőpapírra formákat nyomtam, majd 180C-os sütőben megsütöttem. Mikor kihűlt, olvadt csokoládéba mártottam, hogy legyen mit a falra kenni, és a függönybe törölni.
4 hozzászólás a(z) “Csokoládés keksz” című bejegyzéshez
OK, kedden megsütöm!
köszi a dicséretet:) akkor én már nem leszek félig halott:))
Ráér hétvégére kellene:) Akkor várom és figyelek tovább:)
VAn egy nagyon jó Jeruzsálemi tortám, mikorra kell? Mert hétfőn este megsütöm, ha addig ráér. Ha nem, akkor elküldöm mailben. Olvastam az étteremes posztodat, fantasztikus! Igaza van Tóta W-nek, aki nem eszik bacon-t az félig halott! 🙂
Eszter!
igazán jó zsidó süteményt kellene sütnöm, de a flódnit már unom:) a többi ismerttel pedig nem vagyok kibákülve, valami jó ötlet?
Köszi:)