
Sokan mondják, hogy a szikkadt kenyér jobb pirítósnak, mint a friss. Vannak esetek, amikor egyet kell, hogy értsek ezzel a véleménnyel, de a tökmagos bucinál ez is megdőlni látszik. Ugyanis szerintem igazán különleges élmény a ropogós tökmag, a kicsit füstös, forró héj, rajta a hideg körözöttel, ami krémes, de magában rejt néhány roppanós hagymadarabot.
Hozzávalók 6 db bucihoz:
3 bögre liszt
1 kk sikér
1,5 bögre sör
1 bögre juhtúró
1/2 bögre tökmag
só
1 kk cukor
2 dkg élesztő
Az élesztőt egy nagyon kevés vízben a cukorral megfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval, a tökmag kivételével. 15 percig dagasztottam, majd letakarva duplájára kelesztettem. Belegyúrtam a magokat, formáztam, majd újabb 20 percig pihentettem. 200 fokos sütőben 15 perc alatt sütöttem meg. Tejföllel is remek!
5 hozzászólás a(z) “Tökmagos buci juhtúróval” című bejegyzéshez
Én Herbáriában szoktam venni.
http://www.herbaria.hu/?mode=wShop
Ha nem tudja az eladó, hogy mi az, kérd Szentján néven.
Bioboltban is érdemes.
Eszterkém! Hol szerzed be a sikért? Éppen itthon vagyok, és már megyek is a boltba, csak írd meg, hova!
2,5 dl. Az amerikai mérőpohár 🙂
Hány decis a bögre? Gratulálok, nagyon guszta :))
Ez a tökmagos buci eszembe juttatott valamit, amit már régen ettem. HA a feleségem megsüti a bucit, akkor én sütök hozzá csirkemájat. Nagyon nagyon finom.
Gábor