Kategóriák
Egyéb kategória

Tökmagos buci juhtúróval

Vasárnap reggelire sütöttem ezt a tökmagos bucit. Vizet egyáltalán nem tettem bele, csak sört, és egy kevés juhtúrót. Fantasztikus illata lett, és az íze is nagyon finomra sikeredett. Egy hibáját találtunk csupán, hogy ami estére megmaradt, az már nem volt az igazi. Azt biztosan állíthatom, hogy annyit érdemes belőle sütni, amennyi egyszerre el is fogy.
Sokan mondják, hogy a szikkadt kenyér jobb pirítósnak, mint a friss. Vannak esetek, amikor egyet kell, hogy értsek ezzel a véleménnyel, de a tökmagos bucinál ez is megdőlni látszik. Ugyanis szerintem igazán különleges élmény a ropogós tökmag, a kicsit füstös, forró héj, rajta a hideg körözöttel, ami krémes, de magában rejt néhány roppanós hagymadarabot.
Hozzávalók 6 db bucihoz:
3 bögre liszt
1 kk sikér
1,5 bögre sör
1 bögre juhtúró
1/2 bögre tökmag

1 kk cukor
2 dkg élesztő
Az élesztőt egy nagyon kevés vízben a cukorral megfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval, a tökmag kivételével. 15 percig dagasztottam, majd letakarva duplájára kelesztettem. Belegyúrtam a magokat, formáztam, majd újabb 20 percig pihentettem. 200 fokos sütőben 15 perc alatt sütöttem meg. Tejföllel is remek!

5 hozzászólás a(z) “Tökmagos buci juhtúróval” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?