
Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse
3 dl tejszín
1 ek fehér mustármag
1 ek fekete mustármag
8 gerezd fokhagyma
2 kk mustárpor
1-1 ek mustár három féle mustárból
Só, bors
Petrezselyem zöld
Barnacukor
Zöldség alaplé
1 kk garam maszala
1 kk őrölt szegfűbors
Chili
A lencsét annyi alaplében, amennyi ellepi megfőztem. Ahogy dagad a lencse, mindig pótólni kell a mennyiséget. Közben hozzáadtam a fűszereket, a mustármagokat, mustárport. A valódi mustárt csak a végén kevertem hozzá, hogy a Dijoni mustár magjai ne főjenek teljesen szét. Mire megfőtt (max 15 perc) a fehér, és a fekete mustármag is megpuhult. Cukorral ellensúlyoztam a savanykásságát, és csípősségét. A tejszínt csak a végén öntöttem bele, mert nem szabad túlfőzni, akkor ugyanis kicsapódik belőle a zsír.
4 hozzászólás a(z) “Mustáros lencse” című bejegyzéshez
Szép 🙂 (Nem a fehérje csapódik ki?)
Ez nagyon jólhangzik, és jól néz ki. Én is kipróbálom ha majd nem lesz ottthon semmi 🙂
Még mondja valaki, hogy a legjobb dolgok nem a véletleneken múlnak. Ezt a receptet normál esetben nem lehet kitalálni:) Nekem ilyen a pirított dióval és csilivel néhány olajbogyóval és némi parmezánnal nyakon öntött spagetti:)
Mi szoktunk egy hasonló ételt főzni, de abban nincs lencse, viszont hússzeletek úsznak benne. Mivel a szaft nagyon gyorsan elfogy, gondolom ez a lencsés változat is isteni lehet.