
Szokott néha főzőcskézni, de ilyen összetett dolgot eddig nem csinált még. A receptet is ő olvasta valahol, bevásárolt, miegymás. A mosogatógép szorgalmasan dolgozik, én lógatom a lábam. Megtartom. 🙂
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
60 dkg főtt, áttört krumpli
1-2 ek olívaolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
Só, bors
Szerecsendió
Hozzávalók a sajtkrémes pesztóhoz:
1 csokor friss bazsalikom
2 ek szárazon megpirított fenyőmag
2 ek frissen reszelt parmezán
8 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma (Ettől nagyon fokhagymás lett az étel, de mi imádjuk. Használható kevesebb is. Randevú előtt megfontolandó mindenképp.)
1 Philadelphia sajtkrém
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, és a fűszereket. Hengerformát nyújtunk belőle, majd lisztezett deszkán falatnyi darabokat vágunk belőle. Villa segítségével kicsit megformázzuk, majd lobogva forró sós vízben kifőzzük. A víz újraforrása után kb. két perc alatt elkészül.
A pesztóhoz a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot, olajat, és a sajtot egy turmixban pépesítjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. Ebbe forgatjuk a kifőtt gnocchikat.

12 hozzászólás a(z) “Sajtkrémes-pesztós gnocchi” című bejegyzéshez
Jaj, hirtelen teljesen összezavarodtam a kép alapján, hogy Dolce Vita-nál, vagy Fűszeres Eszternél járok-e:)klassz ez az új kamera, nagyon feltűnő a különbség!
🙂
Kidumáltad. Azért gomba ne legyen este 😉
én is nagyon szeretlek, de nem írhatok olyat:) hogy főzzön. De a tény az tény, hogy a felesége az főnyeremény, de gondolom ezt ő is tudja már:)
Köszi Meir, én is nagyon szeretlek, de nem ilyen kommenteket várok ide, hanem olyanokat, hogy nagyon helyes, főzzön csak ha ilyen főnyeremény a felesége!
😀
Rohanásban vagyok, de ide biggyesztem, hogy EZT A GÁBORT meg kell tartani. Amúgy meg mennyire elkényeztet téged már…
Szegény férfiak egész napi munka után ott gyuszatolják a krumplis tésztát.
Szultán módra! de édes 🙂
Egy szultánt dicsérni kell, az biztos. Olyan jól mulatok azon, amit írsz! Köszönöm.
Lehetne hogy a férjed valami tanfolyamot indítson háziembereknek? Az enyém ha főz, nagyon lelkes, csak kicsit nagyvonalú. A töltött paprikából kihagyja a rizst, a lecsója olyan erős, hogy a fülünk füstöl, és nem sajnálja a húslevesből a rozmaringot.
Ráadásul mindennek ugyanazt a nevet adja. …. Szultán módra.
(Ja! És dicsérni kell, de nagyon!)
Édes vagy Forzi, de nézni én is tudok :-)Venni már nem annyira…
A kedvezmény mit jelent?
Itt szemben van egy Nikon bolt, intézzek neked valami kedvezményes makrót? Bár nekem így seincsen semmi bajom a képekkel… sőt!
Idegesítsed itt az embert korán reggel frankó kajákkal! Ez is már milyen jól hangzik!:)
Új kamerát valóban hozott, no nem a Jézuska, hanem a “két ünnep közöttke”, de sajnos makró objektívet nem mellékelt mellé. Remélem majd pótolja a hiányosságait!
🙂
ezek szerint megfertőzted férjedet (is) – várom a mr. fűszeréslélek blogot 😉
lehet lemaradtam valamiről: karácsonyra új kamerát hozott a Jézuska? feltűnő a különbség – főleg a mélységi élességben vélem felfedezni az új makróobjektívet 😉
Azt lehetne, hogy egy kicsit átküldöm az én férjemet is, és tanul nálatok?
Ildikó