Eddig is tudtam, hogy a világ legtündéribb pasija a férjem, de tegnap este tárgyi bizonyítéka is akadt az állításomnak. Feljött egy barátunk, de nekem rengeteg dolgom akadt tegnap, és szégyenszemre nem volt itthon vacsora. Salátát mégsem adhatok két megtermett férfiembernek, ezért Gábor nekiállt, és gnocchit gyártott. Nem vette, és megfőzte, majd félkész pesztóval nyakon öntötte. Nem, ő megcsinálta!
Szokott néha főzőcskézni, de ilyen összetett dolgot eddig nem csinált még. A receptet is ő olvasta valahol, bevásárolt, miegymás. A mosogatógép szorgalmasan dolgozik, én lógatom a lábam. Megtartom. 🙂
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
60 dkg főtt, áttört krumpli
1-2 ek olívaolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
Só, bors
Szerecsendió
Hozzávalók a sajtkrémes pesztóhoz:
1 csokor friss bazsalikom
2 ek szárazon megpirított fenyőmag
2 ek frissen reszelt parmezán
8 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma (Ettől nagyon fokhagymás lett az étel, de mi imádjuk. Használható kevesebb is. Randevú előtt megfontolandó mindenképp.)
1 Philadelphia sajtkrém
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, és a fűszereket. Hengerformát nyújtunk belőle, majd lisztezett deszkán falatnyi darabokat vágunk belőle. Villa segítségével kicsit megformázzuk, majd lobogva forró sós vízben kifőzzük. A víz újraforrása után kb. két perc alatt elkészül.
A pesztóhoz a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot, olajat, és a sajtot egy turmixban pépesítjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. Ebbe forgatjuk a kifőtt gnocchikat.
Szokott néha főzőcskézni, de ilyen összetett dolgot eddig nem csinált még. A receptet is ő olvasta valahol, bevásárolt, miegymás. A mosogatógép szorgalmasan dolgozik, én lógatom a lábam. Megtartom. 🙂
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
60 dkg főtt, áttört krumpli
1-2 ek olívaolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
Só, bors
Szerecsendió
Hozzávalók a sajtkrémes pesztóhoz:
1 csokor friss bazsalikom
2 ek szárazon megpirított fenyőmag
2 ek frissen reszelt parmezán
8 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma (Ettől nagyon fokhagymás lett az étel, de mi imádjuk. Használható kevesebb is. Randevú előtt megfontolandó mindenképp.)
1 Philadelphia sajtkrém
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, és a fűszereket. Hengerformát nyújtunk belőle, majd lisztezett deszkán falatnyi darabokat vágunk belőle. Villa segítségével kicsit megformázzuk, majd lobogva forró sós vízben kifőzzük. A víz újraforrása után kb. két perc alatt elkészül.
A pesztóhoz a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot, olajat, és a sajtot egy turmixban pépesítjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. Ebbe forgatjuk a kifőtt gnocchikat.
12 hozzászólás a(z) “Sajtkrémes-pesztós gnocchi” című bejegyzéshez
Jaj, hirtelen teljesen összezavarodtam a kép alapján, hogy Dolce Vita-nál, vagy Fűszeres Eszternél járok-e:)klassz ez az új kamera, nagyon feltűnő a különbség!
🙂
Kidumáltad. Azért gomba ne legyen este 😉
én is nagyon szeretlek, de nem írhatok olyat:) hogy főzzön. De a tény az tény, hogy a felesége az főnyeremény, de gondolom ezt ő is tudja már:)
Köszi Meir, én is nagyon szeretlek, de nem ilyen kommenteket várok ide, hanem olyanokat, hogy nagyon helyes, főzzön csak ha ilyen főnyeremény a felesége!
😀
Rohanásban vagyok, de ide biggyesztem, hogy EZT A GÁBORT meg kell tartani. Amúgy meg mennyire elkényeztet téged már…
Szegény férfiak egész napi munka után ott gyuszatolják a krumplis tésztát.
Szultán módra! de édes 🙂
Egy szultánt dicsérni kell, az biztos. Olyan jól mulatok azon, amit írsz! Köszönöm.
Lehetne hogy a férjed valami tanfolyamot indítson háziembereknek? Az enyém ha főz, nagyon lelkes, csak kicsit nagyvonalú. A töltött paprikából kihagyja a rizst, a lecsója olyan erős, hogy a fülünk füstöl, és nem sajnálja a húslevesből a rozmaringot.
Ráadásul mindennek ugyanazt a nevet adja. …. Szultán módra.
(Ja! És dicsérni kell, de nagyon!)
Édes vagy Forzi, de nézni én is tudok :-)Venni már nem annyira…
A kedvezmény mit jelent?
Itt szemben van egy Nikon bolt, intézzek neked valami kedvezményes makrót? Bár nekem így seincsen semmi bajom a képekkel… sőt!
Idegesítsed itt az embert korán reggel frankó kajákkal! Ez is már milyen jól hangzik!:)
Új kamerát valóban hozott, no nem a Jézuska, hanem a “két ünnep közöttke”, de sajnos makró objektívet nem mellékelt mellé. Remélem majd pótolja a hiányosságait!
🙂
ezek szerint megfertőzted férjedet (is) – várom a mr. fűszeréslélek blogot 😉
lehet lemaradtam valamiről: karácsonyra új kamerát hozott a Jézuska? feltűnő a különbség – főleg a mélységi élességben vélem felfedezni az új makróobjektívet 😉
Azt lehetne, hogy egy kicsit átküldöm az én férjemet is, és tanul nálatok?
Ildikó