
Hozzávalók (szerintem):
30 dkg rizottó rizs
10 dkg vaj
1 fej hagyma
1 paradicsomkonzerv
1 kis üveg fekete olajbogyó
1 dl száraz martini
20 dkg sovány marhahús
1 kk majoránna
Só, bors
Sajt
A hagymát apró kockákra vágtam, és a vaj felén megdinszteltem. Hozzáadtam a nagyon vékony csíkokra vágott marhahúst, és fehéredésig sütöttem. Beleöntöttem a rizst és a maradék vajat, kicsit lepirítottam, majd felöntöttem annyi forró vízzel, amennyi ellepi, sóztam, borsoztam. Folyamatos kevergetés mellett pótoltam a vizet, amíg a rizs majdnem megfőtt. Ekkor belekevertem a paradicsomot, majoránnát, olajbogyót, martinit. Párat rottyant, és már kész is volt. Nagyon finom, krémes lett, reszelt sajttal tálaltam, bár a fotón nem volt sajt, és nem hagyhattam ki. Legközelebb talán teszek bele egy chilit, hogy jó csípős legyen.
2 hozzászólás a(z) “Paradicsomos rizotto” című bejegyzéshez
Paradicsom konzervből készítettem, ami már eleve meg van főzve. Nem az egész, hanem a darabos változatot használtam.
Nem volt savas.
Ha a paradicsom csak eggyet rottyan, akkor elég savas marad. Nem volt belőle gáz?