
Ilyen csodálatos kacsamájat az
Őskaján étteremben ettem először Tolcsván. Ez az egyik slágere az étteremnek, ami a nyitás óta az étlapon van, és ezen nem is csodálkozom. Aki nem kóstolta, az elképzelni se tudja, micsoda ízorgia a máj, aszú, méz, kakukkfű keveredése! Cseppet se lepődtem meg, amikor más éttermek étlapján is felbukkant ez az étel, legutóbb a
Klasszban kóstoltam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, Valentin nap pont egy remek alkalom erre!
Hozzávalók:
kacsamáj
olívaolaj
aszú
méz
só, bors
kakukkfű
lilahagyma elhagyható, de finom 🙂
A májat egy éjszakára aszúba áztattam. Másnap forró olajban mindkét felét 1-1 percig pirítottam. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha rózsaszín a belseje.
Gyorsan aláöntöttem a mézzel kevert tokaji aszút, kakukkfüvet, sóztam borsoztam, és el is zártam alatta a lángot.
Friss házikenyérrel, vagy pirítóssal isteni!
10 hozzászólás a(z) “Aszúban pácolt, mézben sült kacsamáj” című bejegyzéshez
Fantasztikus volt, köszönet a receptért! Igaz, nálunk libamájjal készült, az volt itthon, a kettő elég hasonlóan viselkedik, azt hiszem. Egy biztos, ennyire finoman elkészítve még nem ettem!!!
Bár én úgy kezdeném: a tűzhely 3 méteres körzetében fedj le mindent újságpapírral -beleértve a padlót is. 🙂
Kedves Esztre! Kb mennyi aszuba kevertel mennyi mezet? réka
Nem, nem, nem!
Másrészt viszont, egy héten egyszer ezsek, ÉS a családom nem diétázik, és nekik mindenfélét főzök! 🙂
Jól érzem, hogy abbahagytad a diétádat?
Az aszú, máz, kacsamáj ráutaló nyomokból vezettem le a következtetést.
Eszter, ez mekkora történet!
🙂 Nagyon jó!
A múlt héten én is láttam ezt a Klasszban, majd amikor mentem onnan kifelé, délibáb-élményem volt: az egyik asztalnál ott ült az őskajános francia férfiú. Azóta is eszembe jut, hogy talán mégsem képzelegtem, hanem a saját receptjét vendégként készíti el. Szép lenne az ilyesmi…
Eszer, tudtam en eddig is, hogy tudsz elni, de ez… fantasztikus!
na de mi lesz az üveg aszúval, ha megbontom?
Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan…
Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan…