Kategóriák
Egyéb kategória

Sajtkrémes banántekercs

A banános süteményt általában mindenki ismeri, mert nagyon egyszerű, olyasmi, mint egy bögrés süti, csak egy kicsit unalmas. Csütörtök este a Shadai családot vártam vacsorára, és valami könnyű desszerten gondolkoztam egész nap, amikor megláttam a három barnulásnak indult banánt. Kicsit feldobtam az unalmas banán süteményt, feltekertem, és megtöltöttem Philadalphia sajtkrémmel, mert az ugye mindenbe jó.
Valóban nagyon finom lett, de könnyű desszertnek semmiképp nem nevezném, van benne szénhidrát, és zsír is bőségesen, talán pont ettől lett olyan jó. Vagy csak a bűnös élvezet miatt ízlett ennyire?
Hozzávalók a tésztához:
¾ csésze liszt
¾ csésze cukor
3 banán villával összetörve
2 tojás
1 ek sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
A sütőlemezre sütőpapírt fektettem, és erre egyenletesen elosztottam a tésztát. Nagyon ragadós a tészta, papír nélkül nem lehet megsütni, sőt jó papírra van hozzá szükség. (Ilyen az ún. teflonnal bevont sütőpapír, a DM saját márkája, illetve a Lidl papírja) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, de a tűpróba elengedhetetlen.
Miután langyosra hűlt, leszedtem róla a papírt, majd feltekertem a tésztát, egy konyharuhával letakartam, hogy ne száradjon ki, és így hagytam kihűlni.
Hozzávalók a krémhez:
2 doboz Philadelphia sajtkrém
2 dl tejszín, habbá verve
1 zacskó habfixáló
2 zacskó valódi burbon vaníliás cukor (Oetker termék, de házi vaníliás cukor is jó)
10 dkg reszelt fehércsokoládé
A tejszínhabba kevertem a fixálót, és cukrot. A csokit a Philadelphiához adtam, majd kanalanként belekevertem a tejszínt.
Megtöltöttem a tésztát a krémmel, és jól behűtöttem.

8 hozzászólás a(z) “Sajtkrémes banántekercs” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?