Kategóriák
Egyéb kategória

Aszúban pácolt, mézben sült kacsamáj

Ilyen csodálatos kacsamájat az Őskaján étteremben ettem először Tolcsván. Ez az egyik slágere az étteremnek, ami a nyitás óta az étlapon van, és ezen nem is csodálkozom. Aki nem kóstolta, az elképzelni se tudja, micsoda ízorgia a máj, aszú, méz, kakukkfű keveredése! Cseppet se lepődtem meg, amikor más éttermek étlapján is felbukkant ez az étel, legutóbb a Klasszban kóstoltam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, Valentin nap pont egy remek alkalom erre!

Hozzávalók:
kacsamáj
olívaolaj
aszú
méz
só, bors
kakukkfű
lilahagyma elhagyható, de finom 🙂
A májat egy éjszakára aszúba áztattam. Másnap forró olajban mindkét felét 1-1 percig pirítottam. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha rózsaszín a belseje.
Gyorsan aláöntöttem a mézzel kevert tokaji aszút, kakukkfüvet, sóztam borsoztam, és el is zártam alatta a lángot.
Friss házikenyérrel, vagy pirítóssal isteni!

10 hozzászólás a(z) “Aszúban pácolt, mézben sült kacsamáj” című bejegyzéshez

Fantasztikus volt, köszönet a receptért! Igaz, nálunk libamájjal készült, az volt itthon, a kettő elég hasonlóan viselkedik, azt hiszem. Egy biztos, ennyire finoman elkészítve még nem ettem!!!
Bár én úgy kezdeném: a tűzhely 3 méteres körzetében fedj le mindent újságpapírral -beleértve a padlót is. 🙂

A múlt héten én is láttam ezt a Klasszban, majd amikor mentem onnan kifelé, délibáb-élményem volt: az egyik asztalnál ott ült az őskajános francia férfiú. Azóta is eszembe jut, hogy talán mégsem képzelegtem, hanem a saját receptjét vendégként készíti el. Szép lenne az ilyesmi…

Vélemény, hozzászólás?