
Valóban nagyon finom lett, de könnyű desszertnek semmiképp nem nevezném, van benne szénhidrát, és zsír is bőségesen, talán pont ettől lett olyan jó. Vagy csak a bűnös élvezet miatt ízlett ennyire?
Hozzávalók a tésztához:
¾ csésze liszt
¾ csésze cukor
3 banán villával összetörve
2 tojás
1 ek sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
A sütőlemezre sütőpapírt fektettem, és erre egyenletesen elosztottam a tésztát. Nagyon ragadós a tészta, papír nélkül nem lehet megsütni, sőt jó papírra van hozzá szükség. (Ilyen az ún. teflonnal bevont sütőpapír, a DM saját márkája, illetve a Lidl papírja) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, de a tűpróba elengedhetetlen.
Miután langyosra hűlt, leszedtem róla a papírt, majd feltekertem a tésztát, egy konyharuhával letakartam, hogy ne száradjon ki, és így hagytam kihűlni.
Hozzávalók a krémhez:
2 doboz Philadelphia sajtkrém
2 dl tejszín, habbá verve
1 zacskó habfixáló
2 zacskó valódi burbon vaníliás cukor (Oetker termék, de házi vaníliás cukor is jó)
10 dkg reszelt fehércsokoládé
A tejszínhabba kevertem a fixálót, és cukrot. A csokit a Philadelphiához adtam, majd kanalanként belekevertem a tejszínt.
Megtöltöttem a tésztát a krémmel, és jól behűtöttem.
8 hozzászólás a(z) “Sajtkrémes banántekercs” című bejegyzéshez
Persze, hogy láttad, a JP-n.
most én hülye vagyok vagy ezt a posztot már láttam valahol, vagy most mi van? időkapszulába kerültem, mint Lois sister.
Ugye, hogy?! 🙂
Igen, a vanília nagyon hízlal :-)))
Mert van benne vaníliás cukor! 🙂
Eszter, és ezt miért nem a súlyvesztőn publikáltad? 😮
Hello Lois! 🙂
Majd pénteken délben megdumáljuk az éhséget
😉
én biztos, hogy többet nem fogok reggel, farkaséhesen idekattintani!:)))) Jó reggelt, Eszter, te Fűűűűszeress:))))