
Birka, és borjúhús keverékéből készítettem, mert nem sikerült kecskét vennem. Ha valaki hozzájut fiatal kecske húsához, esetleg gidához, akkor jusson eszébe ez a recept. Sőt, hozzávalóktól függően, nagyon könnyen kóser vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
60 dkg darált hús
1 kis fej hagyma nagyon apróra vágva
1 chili felaprítva
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt kömény
1cm gyömbér lereszelve
1 csokor petrezselyem felaprítva
Só, bors
Diónyi gombócokat formáztam a húsból, majd olajban minden oldalukat aranybarnára pirítottam. Átszedtem őket a paradicsom szószba, ahol 10 perc után beleütöttem 6 tojást, amit nagyon alacsony lángon további 15 perc alatt megfőztem.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
2 konzerv paradicsom
2 nagy fej hagyma felkockázva
Olívaolaj
3 gerezd fokhagyma összetörve
1 chili felaprítva
Só, bors
Cukor ízlés szerint
1-1 csokor petrezselyem, és koriander zöld felaprítva
Az olajon megdinszteltem a hagymát, ráöntöttem a paradicsomot, fűszereztem, és a végén hozzáadtam a fűszernövényeket is.

11 hozzászólás a(z) “Gyors kofta” című bejegyzéshez
Kipróbáltuk. Gasztromennyország!!!
10-ből 10 pont, legalább!!!!!!:)
Örök hála a receptért:)))
üdv
Dorka, az a rossz hír, bár annyira mégsem tragikus, hogy van valami tápszer kiegészítő, amiben céklapor van. Végülis nem mérgező, de nem is eredeti sárgaság.
Tunkoljuk bagettel, vagy kuszkusszal is jó!
és mivel esszük?
Nagyon nagyon szép és akarom megenni most! Mindenképpen előadom otthon. Meg most eszembe jutott a vetrece is puliszkával…
Nem a kukoricától? Akkor mitől?? Ugye nem a csirkékkel is valamiélelmiszer-színezéket etetnek?
Egyszerű kofta volt a JP-n:)
Nem is olyan egyszerű. De gyönyörűséges… Tudod nekem mi a viszonylag egyszerű?
A rakkotkáposzta konzerv…
Köszönöm!
Mióta édesanyám tartott csirkét, azóta nem dőlők be ezeknek a tojássárgáknak. Valóban szép, de nem biztos, hogy a kukoricától!
Azért igyekszem jó tojást venni.
Ezt a fajtát én is így szoktam, bárányból. Látom, Te is a fahéjasok táborát gyarapítod:-), helyes, helyes!:-)
Többnyire viszont paprikába töltve sütöm meg, olyan kisebb, török paprikát szoktam hozzá venni és boros-olajos lében párolom. (Vicces, de épp tegnap sütöttem ilyet, morzsával:-)))
Hát, ez is a mennyeien finom ételek egyike, mivel a “paradicsomos húsgombocót” szinte mindenki szereti:-) és ezek a tojássárgák:-))
Eszter, ez gyönyörű!
Köszönöm Anna!
Ezzel a recepttel végleg a szívembe loptad magad. Van ennél jobb? Husi, paradicsom, fűszerek…:) és a fotó.