
Nem vagyok túlzottan elkényeztetve erdei gombákkal, ezért mindig felér egy ünneppel, ha saját szedésű gombavacsoránk lehet. Olyannyira megbecsülöm azt pár kilót, amihez évente hozzájutok, hogy általában igyekszem a legjobb húsokkal párosítani őket.
Most csak csirkém volt itthon, azzal kár lett volna “elrontani” az ételt, maradt a gomba zöldfűszerekkel, spagettivel.
Annyira jól sikerült, hogy fel is jegyeztem magamnak ezt a bonyolultnak egyáltalán nem nevezhető receptet:
Hozzávalók:
70 dkg erdei gomba (tinóruk, vargányák a legjobbak)
4 gerezd fokhagyma
20 szem fekete olajbogyó
10 szem koktélparadicsom
friss rozmaring
friss kakukkfű
só, bors
vaj
Szerintem a gomba legjobb vajjal, de aki akar, az nyugodtan használhat olívaolajat. A vajat megolvasztottam, rádobtam az összezúzott fokhagymát, majd a gombát is. Sóztam, borsoztam, és addig kevergettem, amíg teljesen összeesett. Ekkor kevertem bele az olajbogyót, és a negyedekre vágott koktél paradicsomot is. Megszórtam bőségesen rozmaringgal és kakukkfűvel, majd elzártam a lángot.
Spagettivel tálaltam, de széles metélttel jobb lett volna. Kötelező hozzá egy pohár hűvös fehérbor! 🙂

9 hozzászólás a(z) “Erdei gombákkal” című bejegyzéshez
Zsuzsa, erre nem is gondoltam, pedig a vaj-oliva keverék a húshoz mindig jó, de a gombához eszembe se jutott.
Ibolya néni, igaz! 🙂
Remek ételt alkottál, nagyon jól el tudom képzelni! 🙂
Szuper, hogy találtatok gombát!
Egyszer majd a vaj-olívaolaj keveréket is próbáld ki a vargányához, nem fogsz csalódni! 🙂
Mármint itt: “Megszórtam bőségesen rozmaringgal és kakukkfővel, majd elzártam a lángot.”
Ha került bele kakukkfő, akkor mégiscsak hússal készült…! :o)
Az előző posztben írtam erről, hogy igen, bár ezeket, és a gyilkosgalócát nagyon jól ismerem. mióta anya vagyok kicsit jobban félek, de a gyerek nem eszik ilyesmit, viszont nekem élnem kell.
Holnap írok a gombamérgezésről egyébként!
de ugye bevizsgáltattátok a gombát?
Jaj de szépek a gombák. Isteni lehetett.
Mi az a maradék? 🙂
Még ebéd…. azaz löncs után is nagyot nyeltem. Mmmm… Másnap pedig a hideg maradékot kenyérre tenni-kenni, egy-két sajtszeletet rá, és be a sütőbe…