
Megjöttem. Ez egy kicsit kiborított, enyhe depresszió vett rajtam erőt, megfájdult a fogam, lehet, hogy ki kell vésni, és össze van nőve a gyökere a mellette lévővel. 60 perc alatt jutottam el Angyalföldről Újbudára, ami 200-as vérnyomást eredményezett, főleg egy olyan hely után, ahol 20 autó megy el a főutcán hétköznaponként. Ó drága Hegyalja!
Megpróbálom összekapni magam, mert nagyon sok a munkám, csomó dolgot kell csinálni mostanában. Az ovi állítólag nem fog szeptember elsején kinyitni, mert nincs kész a renoválás… Jaaaj, imádlak Budapest! Imádlak?
Sokkal jobb receptekkel készülök, mint ez az egyszerű süti, de most hirtelen ezt tudom előrántani a kalapból. Még elutazás előtt sütöttem, falták a gyerekek.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 ek kakaópor
1 csipet só
1 tk. sütőpor
25 dkg étcsokoládé (vagy 10 dkg tejcsoki, és 15 dkg étcsoki)
20 dkg puha vaj
2 tojás
25 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kk fahéj
A csokit apró darabokra vágtam egy vágódeszkán, nagy kést használva, mint a petrezselymet. A tojást habosra kevertem a vajjal, majd beleszórtam a cukrot. A lisztet eldolgoztam a sütőporral és a fahéjjal, kakaóval, beleszórtam a csokit. Sóztam, és összedolgoztam a vajas masszával. Kanállal sütőpapírra szedtem, jó sok helyet hagyva köztük, és figyelve az azonos mennyiségekre, mert különben nem egyszerre sül meg, és különböző méretű lesz. Az első cookie-t egy körberajzolt kispohárra kanalaztam, az volt az etalon, ahhoz hasonlót igyekeztem gyártani a továbbiakban is. Lehet, hogy csak nekem fontos a viszonylagos egyformaság, de bevallom, még így is lett elég rendesen eltérés közöttük, ezek a legegyformábbak a képen.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt sült meg.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt sült meg.
Mostanában ezt esszük egyébként szombat reggelenként, mert kaptam 10 tábla lejárt szavatosságú, mégis tökéletes minőségű kóser csokoládét, gyorasan el kell használnom.
A Sesame tm. fotója
17 hozzászólás a(z) “Cookie avagy csokis keksz” című bejegyzéshez
köszönöm, ez tényleg nagyon jó!
Négynaponta sütöm, és hogy ne legyen mindíg ugyanolyan tettem bele vagy diót, vagy mazsolát!
Anett
hmm.. és a kép! Eszter, ez az egyik legjobb képed!! (bár, azt hiszem, hogy mindegyiknél valami hasonlót gondolok!:)
http://www.youtube.com/watch?v=JWac5UT80no&feature=related
Persze, azt nem nekem találták ki! 🙂
Na és mi a helyzet a diettel? Feladtad, vaze?
Hello Cindy! 🙂
jaja Oreo, nemrég begyűrtem két dobozzal, de ezt a fajta csokis kekszet is szeretem finya tejecskével!
hello, Friendóóóó, itt is.:) Azaz FriendóKK, hiszen látom, itt van Krisz is, és máris drága oreojáról fantáziál.:)))
Csokis keksz a legjobb! 🙂
Szia, már hiányoztál 🙂
Heni, írj nyugodtan, akár kóser témában is 🙂
Lányok köszi!
Panna, én valóban vajat használok, sokkal jobban szeretem, de szerintem a kocka ráma is megteszi, annak is elég magas a zsírtartalma.
Lenne egy kérdésem, bár gasztroblogban ez lehet hogy szentségtörés:
Mikor vajat írsz a receptben, mindig vajat is használsz, vagy lehet kockamargarin is?
Köszönöm!
Mail ment:)
Már nagyon vártalak, amíg nyaraltál nem is főztem szinte. Írnék neked kóser témában egy magánlevelet, ha nem zavar, segítségedet szeretném kérni néhány dologban.
Heni
Mar hianyoztal.
Csokis keksz is jo. Hajajj, de meg mennyire…
Jó újra “látni”!!!
Bár megértem amit érzel, és hasonló fogfájós/depressziós iskolakezdés előtt állok! 🙂
Üdvözlettel
Bea
Akik megsütötték már, azoktól kérdezném, hogy kell-e bele valami, hogy még véletlenül se száradjon ki úgy, mint a boltiak, vagy elég a sütésnél odafigyelni?
én most sütöm, az első adag kész is, és nagyon finom lett! köszi a receptet!