
Ketten ettük a barátnőmmel, kiskanállal, mert véletlenül azt hozott a konyhából hozzá, és egyikünknek se volt kedve kimenni rendes evőeszközért.
Hozzávalók:
2 csésze száraz csicseri
2 fej hagyma
4 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsomkonzerv (chopped)
1 chili
1 narancs reszelt héja
1 kk koriander
1 kk oregánó
1 kk kömény
2 ek fenyőmag
1 lime leve
1 nagy csokor snidling
A csicserit egy éjszakára beáztattam.
A vajon megfonnyasztottam a hagymát, a végén rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Beletettem a csicserit felöntöttem vízzel és puhára főztem.
Mikor megfőtt, hagytam elforrni a víz felét, majd ráborítottam a paradicsomot és belekevertem a fűszereket is. Belereszeltem a narancshéjat is, de csak a végén.
Tálalásnál megszórtam fenyőmaggal, snidlinggel, és nyomtam rá egy kevés lime levet.
Aki szereti, tehet bele egy kevés mézet is.
10 hozzászólás a(z) “Pikáns csicseri” című bejegyzéshez
Pirike, én arra a darabos, vagyis inglisül chopped paradicsomra gondoltam. Pontosíton is a posztot.
A csicseri imádja beszívin a paradicsomot.
nagyon izgatnak a csicseriborsó humuszon kívüli receptjei, és nagyon szeretném megcsinálni ezt! a két paradicsomkonzerven mit értesz? aranyfácán? kicsi? nagy? vagy valami más?
Ádám, nagyon szépen köszönöm!
Remélem visszajársz majd! 🙂
Szia Eszter,
pár hete találtam meg a blogod, élvezettel olvasom minden írásod, egyszerűen nem tudok betelni a receptjeiddel. Még egyiket sem próbáltam ki (pedig sokat főzök-sütök) – a belőlük áradó szeretet és szenvedély az, ami rabul ejt. A rajongód lettem.
Itthon dolgozom 🙂
Két órával több időm van mint másnak, mert nem kell utaznom 🙂
Vicces, hogy pont az elhavazottságról írsz. Épp azt akartam kérdezni, hogy a fenébe tudsz ennyit főzni és posztolni. Csodálatra méltó.
Ráadásul milyen jókat!
Igen, az amerikai “szabvány cup” az 2,25 dl 🙂
Vica, köszönöm!
Bello, ezt tegnap én is majdnem megkérdeztem, de aztán valamelyik bejegyzésben észrevettem, hogy az 1 csésze liszt után szerepel zárójelben, hogy 2,25 dl. gondolom, mindig annyi akkor a csésze.
Szia Eszter!
Már több receptednél meg akartam kérdezni, hogy milyen mennyiséget értesz pontosan 1 csészén? Köszi
Bello
Nagyon tetszik ez a recepted, Eszter! Amúgy is szeretem a csicsókát, de eddig levesben ettem igazán – köszi érte, biztosan ki fogom próbálni!
A másik a képpel kapcsolatban, hogy nagyon tetszik a konyharuha, a tálka, a színek harmóniája – hozzá a lime – tökéletes!! 🙂