
Vendégünk volt egy nagyon kedves pár.
Készítettem egy zöldséges, és egy cukkinis pitét (na, nem mintha a cukkíni nem zöldség lenne, de mindegy) egyben sült borjúcombhoz köretnek.
Ennyire rossz, kemény, rágós, vacak, stb. borjúcombot még soha nem sikerült összehoznom! Pedig mindent elkövettem a siker érdekében, bepácoltam, megkötöztem majd lassan sütöttem 80 fokon… Úgy látom nem szabad más helyen vásárolni, csakis a megszokott hentesemnél, ott még nem ért csalódás!
A piték viszont jól sikerültek, így legalább nem haltak éhen a vendégek 🙂
Hozzávalók:
0,5 csomag leveles vajas tészta (mirelit)
2 db kicsi cukkini
15 dkg roquefort sajt
3 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
kakukkfű
1 tojás
A tésztát kinyújtottam, és a sütőpapírral bélelt piteformába fektettem.
A cukkinit a nagylyukú reszelőn lereszeltem, besóztam, hagytam pár percig állni, majd kinyomkodtam. Vajon kicsit megfonnyasztottam a cukkinit, de csak fél perc volt az egész. Rádobtam az összezúzott fokhagymát, és megszórtam a liszttel.
Felöntöttem a tejszínnel, belemorzsoltam a sajtot, fűszereztem, pár perc alatt sűrűre főztem.
Mikor kicsit kihűlt, belekevertem a tojást, és a masszát a pitébe simítottam. 220 fokon kb. 30 perc alatt sütöttem pirosra.
Hidegen, melegen is finom, de a legjobb langyosan.
A másik pite délután következik.
11 hozzászólás a(z) “Cukkini pite” című bejegyzéshez
Nálunk új családi klasszikus lett, a férjem szinte hetente rendeli 🙂 nagyon nehéz kivárni, amíg hül egy kicsit, de tényleg langyosan a legjobb. Eszter, köszönöm a receptet!
Nóri
kedves Eszter!
ma készítettem el másodjára ezt a csodapitét, mert ez bizony az! isteni finom. én annyi módosítást tettem (véletlenül), hogy nem tettem bele tojást 🙂 az első alkalommal zutty belelódítottam az előkészített tésztába a tűzről levett szószt…aztán úgy döntöttem, ha egyszer kimaradt, és így is isteni, hát másodjára is kihagyom 🙂
köszönöm a receptet!!
Barátnőm kipróbálta. Hát mit mondjak, mennyei volt. Még ettem volna, de a kezemre csapott :S
Köszönet a receptért! 🙂
Épp ma este csináltam meg a cukkinis pitét, bár én márványsajttal, de nagyon ízlett mindenkinek, pedig nem vagyok egy szakácsmester 🙂
Nagyon jól néz ki! 🙂 Már nekem is egyszer kéne leveles tésztával próbálkoznom…
A leveles vajas tésztát általában nem szoktam, és nem is ázik el. A hagyományos pitetésztát viszont mindig elősütöm.
A tésztát nem szükséges elősütni mielőtt a töltelék belekerül?
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pitékhez nagyon illett az Eszter férje által felszolgált nyári hűsítő, az Irsai Olivéres fröccs.
Az Irsai Olivér hazai gasztroboraink egyik legjobb választása olyan nyárias estéken, mint amilyen a múlt pénteki is volt.
A legjobb önmagában, de ha vki nem akar gyorsan ellazulni, hanem sokkal inkább vmi hűsítő üdítőre vágyik egy baráti beszélgetés előtt/közben finom falatok fölött, mindenképpen fröccsként kell innia.
A kedves pár
A hozzávalók olvasásakor hiányoltam a fokhagymát:D
De aztán továbbolvastam, és megnyugodtam, hogy tettél bele:)
Nagyon finomnak hangzik, ki fogom próbálni!:)
Gyönyörűek! Mint mindig! :)))
Nyami..muszáj lesz kipróbálnom, teljesen cukkinibolond lettem amúgy is.