Kategóriák
Egyéb kategória

Spenót kisasszony módra

Mademosielle említette még két éve, hogy ő fokhagymás Boursin sajttal készíti a spenótot.
Azóta én is, de persze kicsit csalok, mert a valódi Boursin a világ legnagyobb lenyúlása, legalábbis Magyarországon: 100g pontosan 1400 forintba kerül! Nem vígasztal az sem, hogy máshol is drágább mint a Roquefort, mert ez azt jelenti, hogy mi emberek nem vagyunk normálisak! Hiszen ez egy friss sajt, pár nap alatt elkészül, ennyi egyszerűen nem lehet a marketingje! Vagy mégis, de nem én vagyok a megcélzott vásárló az biztos…
Viszont nagyon hasonló sajtot tudok gyártani fillérekből, úgyhogy én is “Kisasszony módra” készítem a spenótot.
Hozzávalók:
1 kg spenót (télen két csomag fagyasztott)
20 dkg friss házi sajt
4 gerezd fokhagyma
2 zsömle
2 dl tej
só, bors
A spenótot nagyon alaposan, többször megmosom, megtisztítom, a szárát és a vasatgabb ereket eltávolítom. Forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzöm, amig összeesik.
Leszűröm, és botmixerrel pépesítem.
A zsömléket beáztatom a tejbe, majd kinyomkodom, és tejet is megtartom.
Egy lábosba teszem a sajtot, beledobom az összezúzott fokhagymát, kicsit rotyogtatom, amíg teljesen felolvad, majd rádobom a spenótot.
Pár perc főzés után felengedem a tejjel, és besűrítem a zsömlével. Ha túl sűrű lenne, lehet még tejet tenni hozzá. Sózom, borsozom.

16 hozzászólás a(z) “Spenót kisasszony módra” című bejegyzéshez

Kedves Eszter!

Elkészítettem én is a házi sajtot, de eléggé savanykás lett. Ilyennek kell lennie? Dannon joghurttal indítottam. Valami másik fajta jobb lenne?
És mennyire kell ennek a masszának besűrűsödnie? Nekem inkább egy kenhető krémsajt állaga lett, kenyérre kenve nagyon jó. Olyan, mint a holland paturen sajtkrém. (azt ismerem, a franciát nem) Köszönöm ha válaszolsz.
Ui: csodás a blogod, szeretek hozzád járni.
Judit

Kedves Eszter,

imádom, hogy ilyen reálisan látod a világot és főleg az árakat a közértben.
Sajnos hihetetlenül észnél kell lenni amikor vásárolni mész, mert valóban lenyúlnak….
ahol érnek…

Egy jó receptben valóban lehet variálni a hozzávalókban, szerintem az olcsóbb u.olyan jó, főleg ha fűszerezed egy csipet szeretettel még jobban fog izleni a családnak, mintha méregdrága alapanyagból varázsoltad volna.

Szép napokat kívánok, üdv, Mackómama

Sziaszok, tudom, hogy nem idevág, de segítséget szeretnék kérni:-) Azért ehhez a bloghoz szólok hozzá, mert nagyon szeretem Eszter receptjeit.
Nagyon fontos lenne, hogy segítsetek, mert egy pasit kell elkápráztatnom:-)
Szóval: vanilia fagyihoz ajánljatok már valami extrajó, folyékony karamell öntetet, ugyanis a Szerelmem ezt imádja nagyon, de én szeretném Neki elkészíteni.

A kerdes22@freemail.hu-ra kérném az ötleteket, és ne haragudj Eszter, hogy ezt a módját választottam a segítségkérésnek!

Szép napot!!!

Anita

Akkor az én legnagyobb pogácsaszaggatóm jóval kisebb a tiédnél. 😀 (Vagy nagyok a tojásaim) Így nehezen sül át a fehér része, erre egy adag alufóliával igyekeztem rásegíteni.
Azért örülök, hogy neked is így “jár” az agyad. 😀

1400?! Jóég! Annyiért itt se venné meg senki. Tényleg ocsmány lehúzás. Én a 150gr-osat veszem 1,99 euroért.

Amúgy a roquefort sajt + tört fokhagymás változat is nagyon megy mostanában, egyáltalán nem érezni benne a lábszagot. 🙂

Miben sütöd ilyenre a tojást? (hülye módon próbáltam már a legnagyobb pogácsaszaggatóban szabályos kerekre sütni, de nem jött össze – nem meglepő módon. de túl schmutzig vagyok sokezerért tojássütőt venni.) Szóval mi a te titkod?

Nagyon jól hanzik, eddig mindig csak rántottam, és tejszínnel krémesítettem.
A zsölés megoldésról már hallottam, de ez a sajtos dolog teljesen új, köszi, hogy megosztottad.
Szerinted Philadelphia sajttal is működik a dolog?

Vélemény, hozzászólás?