
Nem tehetek róla, néha ilyen forróságban is muszáj bekapcsolni a sütőt. Persze nem marhát párolok tíz órán keresztül, de egy gyors desszert néha jöhet.
Volt egyszer egy kolléganőm, akinek egy ipari sütője volt otthon, és mivel az ipari árammal üzemelt, lent tartották a garázsban. Soha nem értettem, hogy miért nem vesznek egy “normális” sütőt, de most én is szívesen űzném az enyémet a mélybe, hogy fűtsön ott.
Hozzávalók:
6 sárgabarack, vagy 4 őszibarack
1 kk fahéj
3 tojás fehérje
16 dkg kristálycukor
A tojás fehérjéből és a cukorbók habot vertem. A barackot kimagoztam, és a magházat meghintettem fahéjjal.
Bevontam a gyümölcsöket a habbal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toltam 15 percre.
Érdemes öt percet állni hagyni fogyasztás előtt, hogy a hab kihűljön.
8 hozzászólás a(z) “Habban sült barack” című bejegyzéshez
Bocs, de fél barackokat kell bevonni,vagy egy egészet? Nektarinból is jó lesz? Ma szeretném elkésziteni, ugyanis van itthon négy nektarinom
Leteszem a sütőpapírra, és evőkanálla ráhalmozom a habot, majd a kezzem eligazítom alul is. Persze ott, ahol érintkezik a papírral ott nem lesz rajta hab.
szuperszakács kérdése: hogy vonod be őket habbal?
Hobbiszakács, te mostanában mindent félreolvasol! Ilyen nagy a globális felmelegedés up-landen?
:))
Elsőre úgy olvastam, hogy "Halban sült barack"…
Aztán helyreállt a kép 🙂
Hát igen, nem egy olcsó sütemény, sok tojás kell bele valóban. Ezt a pici formát az ikeában vettem, és 13 cm.
A kajszi egyik őshazájában élek, így nagyon örülök a recepteknek…a kajszibarackos tart.-ról kérdeznék:a barackkrémbe tényleg 6 tojás és 8 toj.sárga kell???A forma átmérőjét megírnád és hogy hol találtál rá…csodásak a sütik, gratulálok!!!
Meleg ide, meleg oda, ezt én is megkóstolom!