
Ez most egy olyan recept lesz, aminek az eleje a Fűszeresen, a befejezése a Lila Fügén olvasható.
Péntek reggel, többszöri email váltás után, amiben megbeszéltük Dórával hogy curryt főzünk egy lánybúcsúra, össze is dobtam a curry alapját. Csak ott derült ki, hogy a curry alatt Dóra levesben gondolkodott. Nem akarom magunkat dicsérni, de ennyire finom thai levest még nem ettem 🙂
Nem teljesen autentikus, de működik. Még a menyasszony is evett belőle, pedig vega.
A vacsorát satay-al és mogyóróvajas mártogatóssal, majd tavaszitekereccsel kezdtük, végül leves, desszertnek pedig kókuszos-lime-os sütemény, mangó habbal került az asztalra.
A süteményt is felteszem holnap.
A vacsorát satay-al és mogyóróvajas mártogatóssal, majd tavaszitekereccsel kezdtük, végül leves, desszertnek pedig kókuszos-lime-os sütemény, mangó habbal került az asztalra.
A süteményt is felteszem holnap.
A leves alapja:
3 egész csirkemell
2 dl tejszín
2 ek red curry paszta
1 ek szegfűbors
2 kk kardamom mag
2 kk római kömény
1 kk koriander mag
1 lime leve és héja
só
A húst felkockáztam. A szegfűborsot, a kardamom magot és a római köményt a koriander maggal együtt egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban porrá törtem.
A húst sóztam, megszórtam a fűszerekkel, rányomtam a lime levét és belereszeltem a héját. Hozzákevertem a curry pasztát, végül ráöntöttem a tejszínt. Összekevertem, dobozba tettem, és átszállítottam Dórához. Folytatásért kattints 🙂
9 hozzászólás a(z) “Thai leves” című bejegyzéshez
Koriander természetesen.
Ez nagyon jól néz ki!
Amúgy a fotón a leves tetején a zöldfűszer petrezselyem? Vagy inkább friss koriander?!
🙂
Tuti, hogy lesz még ilyen, ahogy magunkat ismerem. Az a másik, hogy hiába beszélünk meg egy menüt rendesen, minden nap le kell írni, mert még délután se tudjuk pontosan a fogásokat 😀
Elolvastam a másik bejegyzést Lila Fügénél! Rájöttem, ezek mi vagyunk! Mintha a mi családunk beszélt volna meg valamit. Ez tök rendszeres nálunk, ha megbeszélünk valamit minden másképp lesz.
Lili, mi is jól mulatunk, szerintem lesz még ilyen, ugye Eszter?
én ott voltam :))))
egyszerűen fenomenális volt az egész menü, ezer köszönet Dórának és Eszternek is!
Rita
Igen, több sebből vérzik, de írtam, hogy egyáltalán nem autentikus, sőt írtam, hogy nem is levesnek indult. 🙂
Ha már thai, akkor a tejszín helyett kókusztejet, a só helyett halszószt használtam volna.
Nagyon vicces, Lila Füge másképp emlékszik! 🙂
Legyen még ilyen recept, szerintem nagyon szórakoztató!