Kategóriák
Egyéb kategória

Thai leves


Ez most egy olyan recept lesz, aminek az eleje a Fűszeresen, a befejezése a Lila Fügén olvasható.
Péntek reggel, többszöri email váltás után, amiben megbeszéltük Dórával hogy curryt főzünk egy lánybúcsúra, össze is dobtam a curry alapját. Csak ott derült ki, hogy a curry alatt Dóra levesben gondolkodott. Nem akarom magunkat dicsérni, de ennyire finom thai levest még nem ettem 🙂
Nem teljesen autentikus, de működik. Még a menyasszony is evett belőle, pedig vega.
A vacsorát satay-al és mogyóróvajas mártogatóssal, majd tavaszitekereccsel kezdtük, végül leves, desszertnek pedig kókuszos-lime-os sütemény, mangó habbal került az asztalra.
A süteményt is felteszem holnap.

A leves alapja:
3 egész csirkemell
2 dl tejszín
2 ek red curry paszta
1 ek szegfűbors
2 kk kardamom mag
2 kk római kömény
1 kk koriander mag
1 lime leve és héja

A húst felkockáztam. A szegfűborsot, a kardamom magot és a római köményt a koriander maggal együtt egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban porrá törtem.
A húst sóztam, megszórtam a fűszerekkel, rányomtam a lime levét és belereszeltem a héját. Hozzákevertem a curry pasztát, végül ráöntöttem a tejszínt. Összekevertem, dobozba tettem, és átszállítottam Dórához. Folytatásért kattints 🙂

9 hozzászólás a(z) “Thai leves” című bejegyzéshez

Elolvastam a másik bejegyzést Lila Fügénél! Rájöttem, ezek mi vagyunk! Mintha a mi családunk beszélt volna meg valamit. Ez tök rendszeres nálunk, ha megbeszélünk valamit minden másképp lesz.

Vélemény, hozzászólás?