(Reklám!)
Izgalmas játéksorozat veszi kezdetét a Spar jóvoltából.
 10 gasztroblogger főz szépen sorban 5 olyan alapanyagból, ami azon a héten olcsóbban vásárolható meg a Spar üzletekben, a sort én kezdem. Miután megnéztétek, hogy nekünk mi jutott eszünkbe ennek a fixen öt alapanyagnak a felhasználásával, találjatok ki ti is valami izgalmas receptet – amiben ez az öt alapanyag szerepel, de ezen kívül bármi más is belekerülhet – és töltsétek fel a Sparchef oldalára, a recept beküldők közül pedig kéthetente kiválasztunk hatot (hármat a közönség, hármat pedig az adott hét gasztrobloggere). Értékes WMF és SPAR ajándékokat lehet nyerni. Mától az edények egyébként nem csak megnyerhetőek, hanem pontokért cserébe kedvezményesen meg is vásárolhatóak.
10 gasztroblogger főz szépen sorban 5 olyan alapanyagból, ami azon a héten olcsóbban vásárolható meg a Spar üzletekben, a sort én kezdem. Miután megnéztétek, hogy nekünk mi jutott eszünkbe ennek a fixen öt alapanyagnak a felhasználásával, találjatok ki ti is valami izgalmas receptet – amiben ez az öt alapanyag szerepel, de ezen kívül bármi más is belekerülhet – és töltsétek fel a Sparchef oldalára, a recept beküldők közül pedig kéthetente kiválasztunk hatot (hármat a közönség, hármat pedig az adott hét gasztrobloggere). Értékes WMF és SPAR ajándékokat lehet nyerni. Mától az edények egyébként nem csak megnyerhetőek, hanem pontokért cserébe kedvezményesen meg is vásárolhatóak.
Én a következő alapanyagokat kaptam: vaj, vajbab, camembert sajt, fehérbor és kenyér. Hát, úgy érzem, nem voltam könnyű helyzetben. Sehol egy hagyma, vagy egy fokhagyma, esetleg egy kis tejszín. Végig az járt a fejemben, hogy biztosan van valami elképzelésük arról, hogy mit lehet ebből az öt dologból főzni, és ha a kenyeret és a sajtot veszem a fő hozzávalóknak, akkor mi más is készülhetne, mint egy melegszendvics egy jó pohár borral? Csakhogy amikor a felvétel készült, az volt az idei év első őszi, hideg napja, vagyis múlthét péntek. Kint süvített a szél, és szakadt az eső, úgyhogy én forró levesre vágytam, amit hosszan lehet majd kanalazgatni, és van benne is bor, de marad a főzés utánra is 😉 Így találtam ki ezt a levest.
 Már én is a megnyerhető edényekben főzhettem, vagyis egy jó kis vastagtalpú fazékban, úgyhogy van vele egy kevés tapasztalatom. Tényleg vastag a talpa, vagyis valóban sokáig tartja a hőt még azután is, hogy elzártuk alatta  a lángot. Ennek gondolom a stáb is nagyon örült, mert nem kellett hideg levest vacsorázniuk egy órával se azután, hogy a fotózásra szánt első adag levest kimertük egy tányérba.
Már én is a megnyerhető edényekben főzhettem, vagyis egy jó kis vastagtalpú fazékban, úgyhogy van vele egy kevés tapasztalatom. Tényleg vastag a talpa, vagyis valóban sokáig tartja a hőt még azután is, hogy elzártuk alatta  a lángot. Ennek gondolom a stáb is nagyon örült, mert nem kellett hideg levest vacsorázniuk egy órával se azután, hogy a fotózásra szánt első adag levest kimertük egy tányérba.
Na, de nem árulok zsákbamacskát, jöjjön a receptem:
Camembert-es vajbab krémleves
Hozzávalók:
10 dkg vaj
50 dkg fagyasztott vajbab
12,5 dkg camembert (metélőhagymás a legjobban, abban legalább van hagyma 🙂
1,5 dl fehérbor
pirított kenyérkockák
+ 2 l víz (vizet, sót és borsot használhattam az öt hozzávalón kívül is)
+ só, bors
Megolvasztottam a vajat, rádobtam a babot, és pár perc alatt megpároltam. Felöntöttem a borral, és hagytam elfőni belőle az alkoholt. Hozzáöntöttem a vizet, majd beledobtam a felkockázott sajtot. Botmixerrel pépesítettem a levest. Közben megpirítottam a kenyérszeleteket, amit kockákra vágva a leves tetejére szórtam. Kész is.
Kedves olvasók, most rajtatok a sor, főzzetek ti is valamit ebből az öt hozzávalóból, de nyugodtan használjatok bármi mást is hozzá! Kíváncsian várom a recepteket!
Egy hozzászólás a(z) “Nyereményjáték!” című bejegyzéshez
Szuper ez a játék, nagyon lelkes vagyok.Kicsit hasonlít a Cebion játékra:))Már tudom is, hogy mit fogok készíteni!