Kategóriák
Egyéb kategória

Nyereményjáték!

(Reklám!)

Izgalmas játéksorozat veszi kezdetét a Spar jóvoltából.

10 gasztroblogger főz szépen sorban 5 olyan alapanyagból, ami azon a héten olcsóbban vásárolható meg a Spar üzletekben, a sort én kezdem. Miután megnéztétek, hogy nekünk mi jutott eszünkbe ennek a fixen öt alapanyagnak a felhasználásával, találjatok ki ti is valami izgalmas receptet – amiben ez az öt alapanyag szerepel, de ezen kívül bármi más is belekerülhet – és töltsétek fel a Sparchef oldalára, a recept beküldők közül pedig kéthetente kiválasztunk hatot (hármat a közönség, hármat pedig az adott hét gasztrobloggere). Értékes WMF és SPAR ajándékokat lehet nyerni. Mától az edények egyébként nem csak megnyerhetőek, hanem pontokért cserébe kedvezményesen meg is vásárolhatóak.

Én a következő alapanyagokat kaptam: vaj, vajbab, camembert sajt, fehérbor és kenyér. Hát, úgy érzem, nem voltam könnyű helyzetben. Sehol egy hagyma, vagy egy fokhagyma, esetleg egy kis tejszín. Végig az járt a fejemben, hogy biztosan van valami elképzelésük arról, hogy mit lehet ebből az öt dologból főzni, és ha a kenyeret és a sajtot veszem a fő hozzávalóknak, akkor mi más is készülhetne, mint egy melegszendvics egy jó pohár borral? Csakhogy amikor a felvétel készült, az volt az idei év első őszi, hideg napja, vagyis múlthét péntek. Kint süvített a szél, és szakadt az eső, úgyhogy én forró levesre vágytam, amit hosszan lehet majd kanalazgatni, és van benne is bor, de marad a főzés utánra is 😉 Így találtam ki ezt a levest.

Már én is a megnyerhető edényekben főzhettem, vagyis egy jó kis vastagtalpú fazékban, úgyhogy van vele egy kevés tapasztalatom. Tényleg vastag a talpa, vagyis valóban sokáig tartja a hőt még azután is, hogy elzártuk alatta  a lángot. Ennek gondolom a stáb is nagyon örült, mert nem kellett hideg levest vacsorázniuk egy órával se azután, hogy a fotózásra szánt első adag levest kimertük egy tányérba.

Na, de nem árulok zsákbamacskát, jöjjön a receptem:

Camembert-es vajbab krémleves

Hozzávalók:

10 dkg vaj

50 dkg fagyasztott vajbab

12,5 dkg camembert (metélőhagymás a legjobban, abban legalább van hagyma 🙂

1,5 dl fehérbor

pirított kenyérkockák

+ 2 l víz (vizet, sót és borsot használhattam az öt hozzávalón kívül is)

+ só, bors

 

Megolvasztottam a vajat, rádobtam a babot, és pár perc alatt megpároltam. Felöntöttem a borral, és hagytam elfőni belőle az alkoholt. Hozzáöntöttem a vizet, majd beledobtam a felkockázott sajtot. Botmixerrel pépesítettem a levest. Közben megpirítottam a kenyérszeleteket, amit kockákra vágva a leves tetejére szórtam. Kész is.

Kedves olvasók, most rajtatok a sor, főzzetek ti is valamit ebből az öt hozzávalóból, de nyugodtan használjatok bármi mást is hozzá! Kíváncsian várom a recepteket!

Egy hozzászólás a(z) “Nyereményjáték!” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?