Kategóriák
Egyéb kategória

Vadrizzsel töltött paprika

toltott paprika macesz1.jpgAmikor ilyen ételeket eszek, akkor mindig úgy érzem, hogy tudnék vega lenni, sőt szeretnék az lenni. Aztán persze az első házi hamburgernél meggondolnám magam, de örülök, ha kevesebb húst eszek!

Hozzávalók:
A töltött paprikához:

4db kaliforniai paprika
1/2  csésze vadrizs
1 csésze rizs
1 szál sárgarépa
1 szál cukkini
2 tojás
kakukkfű
petrezselyem

bors

A paradicsom szószhoz:
0,6kg hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
2 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom

cukor
oliva olaj

Elkészítés:
Először a paradicsom szószt készítsük el mert az a jó,ha 1-2 óráig főzzük. Az apróra vágott hagymákat kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, ráöntjük a paradicsomot a fele bazsalikomot, sózzuk, felöntjük 2dl vízzel és főzzük. Vízzel mindig pótolni kell az elpárolgott folyadékot! VIGYÁZAT KÖNNYEN LEÉGHET HA NEM ÍGY TESZÜNK! 1-2 óra múlva botmixerrel simává pürésítjük, vízzel beállítjuk a kellő sűrűséget, mennyiséget (ez legyen kb 6-8dl), pici cukrot teszünk hozzá, hogy ellensúlyozzuk a savasságát. Ha jó az állaga(textúrája), hozzáadjuk a megmaradt bazsalikomot apróra vágva. Már ne főzzük tovább, mert a bazsalikom így jobban megőrzi a jellegzetes üde ízét!
A vadrizst bő sós vízben megfőzzük, a sima rizst is megpároljuk. A sárgarépát és a cukkinit apró kockára vágjuk. A paprikának talpat készítünk, ez annyit jelent, hogy az aljából levágunk egy vékony szeletet, de csak annyit hogy ne keletkezzen nagy lyuk az alján és megálljon stabilan. Levágjuk a paprika tetejét is, de úgy,hogy egybe maradjon, hogy vissza tudjuk tenni rá, miután betöltöttük. A talpalásból leeső paprikát is összevágjuk apró kockákra. A megfőtt rizseket, a feldarabolt zöldségeket, a nyers tojásokat, a felaprított petrezselymet és kakukkfüvet, sót,borsot összekeverjük, -az így kapott tölteléket betöltjük a paprikába. A paprikákat mélyebb tepsibe helyezzük, rátesszük a paprika tetejét, aláöntünk egy kis vizet, és 160-170fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük-pároljuk.

Jó étvágyat!!!

Tasnádi Ákos séf

Macesz huszár

Egy hozzászólás a(z) “Vadrizzsel töltött paprika” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?