Ma elutazok Erdőbényére. Egy napra, este már itt leszek, hosszú nap lesz, de remélem jó lesz majd visszanézni…. Addig is egy kis pasis napkezdés:
Ezt a reggelit mindig édesapám készíti, ő hallotta egy rádióadásban olyan húsz éve, mi pedig direkt nem jegyeztük meg, nehogy kitúrjuk őt a serpenyő mellől vasárnap reggelenként.
Úgy kezdi, hogy minden vasárnap, kora reggel kimegy a sarki kisközértbe, és vesz egy bagettet.
Aztán asztalhoz parancsol mindenkit, és serpenyőben kihozza a puha, illatos csirkemájas kenyérkéket, mi pedig pukkadásig esszük magunkat, és elképzelni se tudjuk, hogyan is készülhet ez az egyszerű, de nagyon finom reggeli.
Azért most begépelem ide, de közben elfordulok!
Úgy kezdi, hogy minden vasárnap, kora reggel kimegy a sarki kisközértbe, és vesz egy bagettet.
Aztán asztalhoz parancsol mindenkit, és serpenyőben kihozza a puha, illatos csirkemájas kenyérkéket, mi pedig pukkadásig esszük magunkat, és elképzelni se tudjuk, hogyan is készülhet ez az egyszerű, de nagyon finom reggeli.
Azért most begépelem ide, de közben elfordulok!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
4 ek kacsazsír
1 ágacska rozmaring
1 dl olívaolaj
2 csokor petrezselyem
1 nagy fej édes hagyma
frissen őrölt bors
nagy szemű tengeri só
A csirkemájat több részletben, a kacsazsírban 1-1 percig sütjük, majd megszórjuk a nagyon apróra vágott friss rozmaringgal. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, rózsaszín. Semmiképp nem szabad túlsütni! Lapáttal kiszedjük egy tányérra, fóliával letakarva, hogy ne hűljön ki.
A bagettet felszeleteljük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, és a serpenyőben enyhén megpirítjuk. Rászedjük a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kockákra vágott hagymával és a sok-sok petrezselyemmel.
Néha teszünk rá kevés mustárt is, ez el is maradhat, de el nem rontja, az biztos.
5 hozzászólás a(z) “A legjobb, ami csirkemájból készülhet” című bejegyzéshez
Én szombaton voltam, zuramat neveztem drótszamaragolni! 🙂
Hol van az a sarki kisközért, ahol vasárnap reggel friss bagettet lehet kapni?
LepkePillangó
Nagyon finom
Finom és mégis nagyon egyszerű. Na biztos díjazza Bálint, ha egyik vasárnap ezzel ébresztem. Köszi 🙂
Ez tényleg egy tökéletes vasárnapi reggeli! :))