Kategóriák
Egyéb kategória

A legjobb, ami csirkemájból készülhet

Ma elutazok Erdőbényére. Egy napra, este már itt leszek, hosszú nap lesz, de remélem jó lesz majd visszanézni…. Addig is egy kis pasis napkezdés:
Ezt a reggelit mindig édesapám készíti, ő hallotta egy rádióadásban olyan húsz éve, mi pedig direkt nem jegyeztük meg, nehogy kitúrjuk őt a serpenyő mellől vasárnap reggelenként.
Úgy kezdi, hogy minden vasárnap, kora reggel kimegy a sarki kisközértbe, és vesz egy bagettet.
Aztán asztalhoz parancsol mindenkit, és serpenyőben kihozza a puha, illatos csirkemájas kenyérkéket, mi pedig pukkadásig esszük magunkat, és elképzelni se tudjuk, hogyan is készülhet ez az egyszerű, de nagyon finom reggeli.
Azért most begépelem ide, de közben elfordulok!

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
4 ek kacsazsír
1 ágacska rozmaring
1 dl olívaolaj
2 csokor petrezselyem
1 nagy fej édes hagyma
frissen őrölt bors
nagy szemű tengeri só

A csirkemájat több részletben, a kacsazsírban 1-1 percig sütjük, majd megszórjuk a nagyon apróra vágott friss rozmaringgal. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, rózsaszín. Semmiképp nem szabad túlsütni! Lapáttal kiszedjük egy tányérra, fóliával letakarva, hogy ne hűljön ki.
A bagettet felszeleteljük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, és a serpenyőben enyhén megpirítjuk. Rászedjük a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kockákra vágott hagymával és a sok-sok petrezselyemmel.
Néha teszünk rá kevés mustárt is, ez el is maradhat, de el nem rontja, az biztos.

 

5 hozzászólás a(z) “A legjobb, ami csirkemájból készülhet” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?