Kategóriák
Egyéb kategória

Hideg vajbab-krémleves csípős kolbásszal


Mondanám, hogy ezek az utolsó napok olyan nehezek nyaralás előtt, de az a helyzet, hogy még több, mint két hét van hátra a nyaralásig, teljesen kész vagyok. Minden évben augusztusban utazunk el, olyan nehéz kivárni, és tudom előre, hogy ilyen lesz, mégis napról napra egyre keményebb.
Érezem, hogy máshol kéne lennem, hogy most épp mást kéne csinálnom, hogy egyáltalán nem itt van a helyem, de nem mehetek. És most harmincöt fokok lesznek, nem mozdul a levegő, tűz a nap. Talán egy kis hideg leves megvigasztal. Selymesen krémes leves (modoros blog fordulj most el!) , csípős, füstös kolbásszal, nyerő páros!
Volt itt két srác, lefilmezték, ahogy főzőm a levest. Nem kínáltam meg őket, mert ez egy hideg leves, és amikor elmentek, még forró volt (na jó, ezt csak utólag hoztam fel a mentségemre). Férjem csodálkozott, hogy ilyen “jól nevelt” voltam. Utólag én is, bocs srácok, vendégeim vagytok egyszer, már itt tartok, hogy az alapvető dolgokat se tudom. Számolom vissza a napokat!

Hozzávalók:
50 dkg sárga hüvelyű vajbab
1 nagy fej hagyma
5 dkg vaj
3 dl tejszín
1 ek liszt
só, bors

csípős szárazkolbász

A babot megpucoltam, három részre vágtam. A hagymát felkarikáztam, és a vajon megdinszteltem. Rádobtam a babot, felöntöttem forró vízzel, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Botmixerrel pépesítettem, majd átpasszíroztam. Végül felöntöttem a liszttel elkevert tejszínnel, és beforraltam. Hagytam lehűlni.
A kolbászt felkarikáztam, saját zsírján megsütöttem, és a levesre szedtem.

5 hozzászólás a(z) “Hideg vajbab-krémleves csípős kolbásszal” című bejegyzéshez

Azért ez melegen se lenne rossz:)
/A piaci vajbab fonnyadtsága miatt fejtettből csináltam hasonlót hétvégén, a húsvéti (lefagyasztott) sonkalével fokozva a sült kolbász-húsos szalonna hatást. No és persze lusta változatban: pépesítés nélkül, éhesen és melegen ettük:) /

Vélemény, hozzászólás?