Kategóriák
Egyéb kategória

A legjobb kajás mobilapplikációk

Állítólag borzasztó szokás lefotózni az ebédet, és feltolni a Facebookra. Hát bocsánat!
Bevallom, több gasztronómiai alkalmazás is fut a mobilomon, és ha nem kerülne pénzbe legtöbbjük, akkor valószínűleg annyit telepítenék rá, amennyit csak lehetne.
Egy gyors kép a legnépszerűbb gasztro mobilapplikációkról:
Képernyőfotó epic.jpg
Kedvencem, és a legtöbbet használt app az Epicurious, és ez teljesen ingyenes!
Tulajdonképpen ugyanazt tudja, mint a weboldal, kereshető rengeteg recept, gyönyörű fotókkal, amit aztán mappába menthetünk, de a legjobb, hogy kapásból bevásárló listát készíthetünk belőle. Minden évszakban más szempontok alapján gyűjtenek recepteket csokorba, és a gyűjtemények könnyen elérhetőek a főoldalról. Nyáron mondjuk fagyik vagy grillételek, de most uzsonna ötleteket osztanak meg a Back to school fül alatt, vagy gyors és egészséges reggeliket.
Képernyőfotó foodspotting.jpg
A Foodspotting igazi kaja-geekeknek való. Hasonló a Foursquarehez, csak itt azt oszthatjuk meg éhes vagy jóllakott ismerőseinkkel, hogy hol és mit eszünk éppen. Természetesen fotóval. Haszna, hogy nem csak a barátainkat ellenőrizhetjük, hogy rendesen esznek-e, hanem megtudhatjuk, hogy milyen helyek vannak a környéken, és ott mit érdemes, vagy nem érdemes enni. Ha belegondolok, hogy én pont azért kezdtem el blogot írni, mert a barátaim unták a fotókat a vacsoráról… Ingyenes alkalmazás.
Képernyőfotó foodgawker.jpg
Kajapornó, garantált hízás, ha használod. A Foodgawkert tilos telepíteni, ha csak nem vagy kórosan sovány, vagy robot. Élő ember állandóan éhes lesz a használatától: bejelentkező oldalán gyönyörű ételfotók, amik kattintásra nagyobbak lesznek, majd egy blogra vagy más weboldalra irányítanak, ahol a recept is olvasható. Jelenleg 24×193000 fotóval. Persze itt is lehet kategorizálni, megnézni mik a legnépszerűbbek, stb. Feed your eyes! Ingyenes.

Valódi geekeknek:
Képernyőfotó tojás.jpg
The perfect egg timer: egy valóban jól sikerült tojásfőző alkalmazás annak, aki hajlandó sokféle adatot bepötyögni a tökéletes végeredmény érdekében. Nem csak egy egyszerű időzítő, hanem pontos számítás után adja meg az időt a lágy, közepesen kemény, vagy a kemény tojáshoz, amennyiben beállítjuk a tojás hőmérsékletét ( hűtő és szobahőmérséklet között valahol), a méretét (milliméter háló segítségével), stb. Nem tudom miért, de úgy érzem, csak pasik használják…
Képernyőfotó kitchenpadtimer.jpg
KitchenPad Timer app: ez is elég látványos, de lássuk be, csupán hat időzítő egyszerre. Négy gázrózsa, amin állítható a láng nagysága is, és két sütő időzítő hőmérséklet megadási lehetőséggel. Nem állítom, hogy soha nem égettem még oda semmit, amikor csak tíz percre jöttem be a szobába, de mégis leültem dolgozni, vagy gyorsan kiteregettem, megválaszoltam pár mailt, stb, de ha egyszerre négy lángon rotyog a vacsora, akkor jobb, ha ott maradunk, és nem bízzuk magunkat holmi alkalmazásokra, amik még csak nem is keverik meg a rántást!

Egy hozzászólás a(z) “A legjobb kajás mobilapplikációk” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?