Kategóriák
Egyéb kategória

Crealto, új íz a Nespressonál!

c39b0e6449879390816c7feead2f8811_330_1.jpgCrealto. Új, limitált kávéfajta a Nespressonál. Szerintem már a neve is annyira izgalmas, de amikor megláttam a kávéhoz készített videót, még sokkal kíváncsibb lettem. Évente kétszer kapható limitált Nespresso kávé, plusz a karácsonyi ízesítettek, de én mindig az őszi és a tavaszi ízeket várom igazán. Ez a mostani egyébként lassan pörkölt, háromszor annyi ideig, de alacsonyabb hőfokon pörkölik, mint a többi kévét. A videó után akár azt is mondhatnám, hogy konfitált kávé 🙂 Az ételek párosítása amúgy is közel áll a szívemhez, de bevallom, a kávé-étel vonalon erősen el vagyok maradva (egy igazi próbálkozásom volt eddig, ami nem desszert, mondjuk az legalább működik, azóta is előkerül májjal párosítva). Eleve nem úgy kell elképzelni a vacsorát ugye, mint egy borvacsorát, mert nem minden fogás mellé kóstolunk egy csésze kávét, hanem jó esetben végigkíséri a kávé valamelyik jellegzetessége.

A Nespresso zöldkávé-szakértője, Alexis Rodriguez egy különleges kulináris technikából, az alacsony hőmérsékleten végzett, lassú pörkölésből nyert ihletet, az ötletet pedig a Michelin-csillagos mesterszakács, Mauro Colagreco valósította meg. 386867_465738263459842_897151056_n_1.jpg
A nemzetközi konyhaművészet ifjú csillagaként emlegetett olasz-argentin Mauro Colagreco rendkívüli kreativitással, merőben egyedi módon használja a nyersanyagokat. Modern, ötletes alkotásai 2012-ben a második Michelin csillagot is elnyerték a Côte d’azur-ön, Mentonban működő étterme, a Mirazur számára.
A francia gasztronómiához való értékes hozzájárulásáért a Francia Kulturális Minisztérium“. A művészet és az irodalom lovagja” címmel tüntette ki Maoro-t Mauro még hazájában, Argentínában választotta önkifejezése eszközéül a főzést, ami számára szinte természetes volt, hiszen olyan családban nőtt fel, amely mindig is sokra tartotta a kiváló ételt. Mivel az utazás is szenvedélyévé vált, bebarangolta hazáját, sőt Latin-Amerikát és a karibi szigetvilágot is, ahol számtalan ízvilágot és kulináris hagyományt ismert meg.
2006-ban vette át a Le Mirazur éttermet, amely már hat hónappal ezután bekerült a Gault Millau gasztronómiai kalauzba, elnyerve az Év Felfedezettje díjat, amit alig tíz hónap elteltével a Guide Michelin első csillaga követett.
2008-2009-ben a Gault Millau neki ítélte az “ Év Konyhafőnöke ” díjat. 2012-ben a San Pellegrino listáján a Mirazur a világ 24. legjobb éttermeként szerepel. A folyamatos tanulás és felfedezés során Mauro különlegesen kreatív gasztronómiai stílust alkotott, amit a mediterrán konyhaművészet legjobb hagyományaival ötvözött. Mauro tehát megvalósította álmát: a Le Mirazur csodálatos világán keresztül tökéletesen képes kifejezni kreatív szellemiségét.
“Találkozásom a Nespressóval lehetővé tette, hogy megtapasztaljam a gasztronómia és a kávé világa közti párhuzamokat: az alapanyagok minőségének elengedhetetlen fontosságát, a legjobb technikák alkalmazását, és persze a szenvedély és precizitás különleges elegyét, amelynek révén új utakat fedezhetünk fel, és új tapasztalatokra tehetünk szert” – meséli Mauro Colagreco.
Az 1-10-ig terjedő skálán 8-as intenzitású, kizárólag mosott arabica szemekből összeállított Crealto egyedi karaktere a maga teljességében kibontakoztatja az őrlemény aromájának gazdagságát. akár magában, akár tejes receptként elkészítve fogyasztjuk, hosszú pörkölési idejének köszönhetően ez a kávékeverék harmonikus és kivételesen hosszan fennmaradó ízjegyekkel lepi meg a kávéimádókat. A Crealto eszpresszóként (40 ml) a legízletesebb, de tejes receptekhez is kiváló. Már egy cseppnyi tej is kibontakoztatja a Crealto keverék izgalmas ízjegyeit – ami jó hír a cappucino-rajongók számára, akik így még nagyobb örömet lelhetnek a kávé finom, diós aromáiban.
A Crealto neve a “ Createur ” és az “ alto ” szavakból született, amelyek az ‘alta cucina’ (legmagasabb szintű gasztronómia) világára utal. De nem csak külföldi séfeket ihletett meg az új kávé, a budapesti Onyxban is voltak ötleteik a kóstolás után. Méghozzá nem is akármilyenek! Remélem senki sem éhes, mert komoly vacsorasor fotók következnek!

nespresso onyx09_1.jpgnespresso onyx25_1.jpg

nespresso onyx06_1.jpg

nespresso onyx32_1.jpg

nespresso onyx16_1.jpg

nespresso onyx36_1.jpg

És ha már így belemerültünk a kávézásba, még egy hír a Nespresso házatájáról: új kávégép a láthatáron! A neve U. Készült ugyanis egy kutatás, miszerint kevés a helyünk a konyhában. Való igaz, én még soha, semekkora konyhapulton nem fértem el igazán. Úgyhogy a nők szívesen kihoznának bizonyos konyhagépeket mondjuk a nappaliba, persze ha az szép, és akár használható ott is. Na jó, bevallom, nekem eddig se a konyhában volt a kávégépem, egyszerűen azért, mert imádom rögtön inni a kávémat, nem akarok egy percig se várni vele, amíg tálcára rakom, majd beviszem a szobába, hogy ott kényelmesen leülhessek a kanapéra, mert ugye az a napi tíz perc, amíg megiszom a kávém, az a legnagyobb kényelemben kell hogy elteljen. Nem a konyhában állva, az egészen biztos. Az új gép egyik színének viszont pont olyan színe van, mint a komódomnak, és hát lássuk be, ez nem utolsó szempont. Egyébként az új kutatás alapján olyan kávégépet terveztek, emi akár a nappaliban is helyet kaphat, mozgatható a víztartálya, nem csöpög egyáltalán, tehát akár a könyvespolcon, vagy az íróasztalon se zavaró. Asszem a régi gépem végre leköltözhet Erdőbényére, ott ugyanis mindig attól szenvedünk, hogy a legközelebbi iható kávé harminc kilométerre kapható egy étteremben, ami ugye reggel még zárva. Már pedig ha nem egy igazi jó kávéval indul a napom, én délig harapok!

Vélemény, hozzászólás?