
C&V hívta fel egyszer a figyelmem a Dunaparkban kapható panna cottára, aminek a tetején mákszemek vannak, méghozzá egészben, és eszméletlen finom amikor a lágy, krémes, tejszínes desszert elolvad az ember szájában, és picit pukkan a mákszem a fogak alatt!
Azóta én is mindig így készítem, legyen az gyümölcsös, vagy ez eredeti változat, illetve Baileys-es, mint ez a mostani. Mert úgy tűnik, hogy az élvezeteket mindig lehet fokozni!
Hozzávalók:
1 dl Baileys
3 dl tejszín
1,5 dl tej
0,5 dl espresso kávé
cukor, ízlés szerint
1 rúd vanília
4 lap zselatin
mák
A vanília rudat hosszában félbevágom, majd a tejszínnel elkevert tejbe kaparom a belsejét. Beledobom a kikapart vanília rudat is, és a cukorral és kávéval együtt gyöngyözve öt percig főzöm, majd elzárom alatta a lángot.
Közben hideg vízben beáztatom a zselatin lapokat, majd kinyomkodom belőle a vizet, és elkeverem a forró tejszínes krémbe.
Csak a legvégén öntöm bele a Baileys-t.
Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Formákba öntöm, és 3-4 óra alatt hűtőben kihűtöm.
Tálalásnál egy fél pillanatra forró vízbe mártom a formát, és kifordítom belőle a panna cottát, majd megszórom a tetejét mákkal.
A barátnőim mindig kérdezik, hogy hol vásárolom a formákat, amibe gyakran töltök mindenféle krémeket, zseléket. Nos, ezek homokozó formák. Nyáron 100 forint körül veszem őket, jobbnál jobb pudingformák kaphatóak ilyenkor fillérekért! 🙂

27 hozzászólás a(z) “Baileys panna cotta” című bejegyzéshez
Csak egy kérdés, főző v. habtejszín kell bele????
Nagai, szerintem az áfonya erre is jó, de a karamell is megteszi.
Nem tudom mennyi zselatin lehet, majd utána nézek valami átváltó táblázatnak 🙂
De az a lényeg, hogy kevés!
Ezt ki kell próbálnom.
Van pár originál homokózóforma a gyerkőcök játékai között, máris előkeresem1 🙂
Micsoda jó ötlet 🙂
4 lap zselatin az hány gramm porzselatin? 🙂
Köszönöm
Jah… 🙁 Én a párommal egy iszonyat jó olasz étteremből hozattam magamnak panna cottát, mert a bóti nem teszi meg : ) De abban nem volt Bailey’s… Jaj mamám. Öntetre van valami extra ötleted? Én áfonyaöntettel szeretem!
Ennek nekiugrok én is! Nagyon szép lett, mint mindig…
De ez a homokozóforma:O Sosem jöttem volna rá! Naggggggyon kreatív vagy!!!
(A csudába, az én gyerekeim már nagyok, nem fogok homokozóformát találni szobájukban…de venni, azt igen:D )
Helga, pedig vidám dolog! 🙂
Szép napot neked!
Kedves Eszter!
Régóta zugolvaslak, és imádom a receptjeidet és az írásaidat. De most a Marie Claire-ben megjelent interjúban megemlített “lassúzáson a konyhában” elsírtam magam.
Köszi: Helga
🙂
Én ezt olvastam ma:
http://www.zoom.hu/it_tudomany/virtualis-nyalcsorgatok-40827.html
linkelni nem tudok.
Itt: , de azért itt a link is, mert kicsiben nyílik.
http://www.marieclaire.hu/randevu/tele_eletorommel/5671/
Hol? Hol? Hol?
Nem találom!
Böbe, nemrég vágattam le ilyen rövidre, mert előtte derékig ért, azt mindig összefogtam, ezt most gyakran hordom így 🙂
Nagy elhatározás volt, nehezen hoztam meg, annyira megszoktam a hosszú hajat.
Esztert találtam a Marie Claire honlapján is! tudom, tudom, én is feltűzve hordom a hajam a mindennapokban, de így, leengedve, fantörpillás 🙂
Istenien néz ki!!! :))
És a homokozóformák átlényegülése… zseniális! :))
Hát azon nem csodálkozom, hogy a Baileys rejtélyes, felfedezhetetlen módon gyakorta eltűnik. 🙂
Valami fantasztikusan néz ki!(Elő is kell most vennem legalább a Baileyst a bárszekrényből, hogy el tudjam képzelni a desszerted ízét 🙂 ) Milyen ízesítésűt tettél bele, én kávésra v. karamellásra gondolok!
Köszi, (nem biztos, hogy magamtól mártottam volna:)
Piros teherautó-formában meg tényleg nem olyan jó felszolgálni:)
Dorka, ha pudingot teszel bele, akkor előtte mártsd vízbe, hogy ne ragadjon bele!
🙂
Le akarom szedni innen a képernyőről.
de jófej dolog ez a homokozóforma!!!! Körtésbe, almásba, teherautósba fogom tenni a pudingot gyerekzsúron. Sőt sütőtökformájú is van,abba meg a sütőtökszuflét:)
Köszi lányok!
Anyuka homokozóformával, és babakonyhában főz 🙂
Homokozó formák – te nő, miket ki nem találsz! 🙂
Ez nagyon fincsi lehet, nem lehet nem kipróbálni. És a homokozóforma nagyon jó ötlet!
A Baileys is hmmm, a panna cotta is hmmmm, hát együtt meg még inkább hmmmmm….
jééé, pont úgy néz ki, mint egy bagel:)
Mutatós jószág. 😉
nagyon inycsiklandozo.
kiprobalom.
Csodálatos!
És emberkínzás is ilyet munkaidőben posztolni!
Julcsi