Kategóriák
Egyéb kategória

Baileys panna cotta

Ezt a panna cottát már egy pár hete is elkészítettem, de valahogy eltüntettem a képeket róla, és közben elfogyott az egyik fontos hozzávaló is, úgyhogy várni kellett az ismétlésig. (Naná, hogy a Baileys “párolgott el” az üvegből)
C&V hívta fel egyszer a figyelmem a Dunaparkban kapható panna cottára, aminek a tetején mákszemek vannak, méghozzá egészben, és eszméletlen finom amikor a lágy, krémes, tejszínes desszert elolvad az ember szájában, és picit pukkan a mákszem a fogak alatt!
Azóta én is mindig így készítem, legyen az gyümölcsös, vagy ez eredeti változat, illetve Baileys-es, mint ez a mostani. Mert úgy tűnik, hogy az élvezeteket mindig lehet fokozni!
Hozzávalók:
1 dl Baileys
3 dl tejszín
1,5 dl tej
0,5 dl espresso kávé
cukor, ízlés szerint
1 rúd vanília
4 lap zselatin
mák
A vanília rudat hosszában félbevágom, majd a tejszínnel elkevert tejbe kaparom a belsejét. Beledobom a kikapart vanília rudat is, és a cukorral és kávéval együtt gyöngyözve öt percig főzöm, majd elzárom alatta a lángot.
Közben hideg vízben beáztatom a zselatin lapokat, majd kinyomkodom belőle a vizet, és elkeverem a forró tejszínes krémbe.
Csak a legvégén öntöm bele a Baileys-t.
Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Formákba öntöm, és 3-4 óra alatt hűtőben kihűtöm.
Tálalásnál egy fél pillanatra forró vízbe mártom a formát, és kifordítom belőle a panna cottát, majd megszórom a tetejét mákkal.
A barátnőim mindig kérdezik, hogy hol vásárolom a formákat, amibe gyakran töltök mindenféle krémeket, zseléket. Nos, ezek homokozó formák. Nyáron 100 forint körül veszem őket, jobbnál jobb pudingformák kaphatóak ilyenkor fillérekért! 🙂

27 hozzászólás a(z) “Baileys panna cotta” című bejegyzéshez

Jah… 🙁 Én a párommal egy iszonyat jó olasz étteremből hozattam magamnak panna cottát, mert a bóti nem teszi meg : ) De abban nem volt Bailey’s… Jaj mamám. Öntetre van valami extra ötleted? Én áfonyaöntettel szeretem!

Ennek nekiugrok én is! Nagyon szép lett, mint mindig…
De ez a homokozóforma:O Sosem jöttem volna rá! Naggggggyon kreatív vagy!!!
(A csudába, az én gyerekeim már nagyok, nem fogok homokozóformát találni szobájukban…de venni, azt igen:D )

Kedves Eszter!

Régóta zugolvaslak, és imádom a receptjeidet és az írásaidat. De most a Marie Claire-ben megjelent interjúban megemlített “lassúzáson a konyhában” elsírtam magam.

Köszi: Helga

Valami fantasztikusan néz ki!(Elő is kell most vennem legalább a Baileyst a bárszekrényből, hogy el tudjam képzelni a desszerted ízét 🙂 ) Milyen ízesítésűt tettél bele, én kávésra v. karamellásra gondolok!

🙂
Le akarom szedni innen a képernyőről.
de jófej dolog ez a homokozóforma!!!! Körtésbe, almásba, teherautósba fogom tenni a pudingot gyerekzsúron. Sőt sütőtökformájú is van,abba meg a sütőtökszuflét:)

Vélemény, hozzászólás?