Ígérem lesz ma recept is, de a tegnapi böjtöt talán könnyebb egy blogajánlóval megtörni.
Gasztrogyerek blogja nagyon hasznos olvasmány. Olyan kérdéseket tesz fel, amire nem árt tudni a pontos választ, mégis a szakácskönyvekből általában hiányoznak a megoldások:
- Steril vágódeszka?
- Eláll-e a tészta a hűtőben?
- Mikor meleg az olaj?
- Zsizsikkel még mehet?
- Hogy készül az a keksztorta-alap (vagy keksz-tortaalap), ami nem esik szét?
- Hogy készül a jó karamell?
- Mi az a besamel? stb.
Miért gasztrogyerek? Azért mert ő nem más, mint az Ecet és Olaj blog írójának lánya.
És miért csoki van a képen? Mert egy éve kaptam tőle ezt az E betű alakú tejcsokoládét, amit azóta is sajnáltam megenni. De most eljött a jó alkalom.
Úgyhogy kedves Gasztrogyerek, a tejcsokoládé simán eláll a hűtőben egy évig! 🙂
8 hozzászólás a(z) “Blogajánló” című bejegyzéshez
Üdv!
Nagyon offtopic leszek, de valamikor olvastam -nem feltétlen itt- hogy a dohány utcába pénteken (vagy talán szombaton) nagyon finom kóser sóletet adnak. Kérdésem, hogy nemtudod-e véletlen a hely nevét?
Üdv, Máté.
Phzs, tényleg nagyon aranyos! 😉
Gasztrogyerek, annyira szép a csoki, hogy nem volt szívem megkezdeni, mert így az történt vele, amit előre sejtettem: pillanatok alatt elfogyott.
Dejó, köszi Eszter!!!! (és nagyon örülök, hogy a csoki is kibírta:)
Sejtem, miért kaptad a csokit. :)))
Ugye, milyen aranyos lányom van? De te ezt már tavaly is megállapítottad.
miért van az, hogy a legtöbb gasztroblog címe valami ÉS valami?
de most komolyan
nincs itthon csoki
😀
Mégis hogy lehet egy csokit egy évig tartogatni? Eszter, most csalódtam benned! 😉
Tényleg jó kis blog! Kicsit vicces, de jó! Asszem ma ezen szórakozok, amíg nem olvashatom a receptedet.