Nehéz, izzasztó munkánk volt Lila Fügével: krémeseket teszteltünk.
A legjobb krémes valóban zseniális, de a legrosszabb krémesek annyira rosszak és rondák voltak, hogy egy-egy mokkáskanálnyi falat után gyorsan kidobtuk, nehogy a gyerekek is beleegyenek.
Mit kéne még kipróbálnunk?
27 hozzászólás a(z) “Budapesti krémesteszt” című bejegyzéshez
közeljövőben én flódni tesztet szeretnék! Hol lehet Bp-n jó flódnit enni, mert már nagyon vágyom rá. 🙂
Csatlakozom a ruszwurm-hívők táborához, csodálkozom is, hogy kihagytátok. 🙂
Gasztrobisztro, igzad, ki fogom próbálni, nem tudom, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe, ez szupi ötlet, így meg tudom lepni a Kedvest, mert ő is imádja.:D úgy meg sosem meglepetés, ha én kérem, hogy menjünk fel Budapestre, igaz nem kell győzködni nagyon 🙂
Eszter: igen, így is fogalmazhatunk, krémesek tömkelegét süthetném a benzin árából, még akkor is, ha minden alapanyag bio 🙂
Egy forró csoki teszthez mit szólnátok? Szívesen részt is vennék benne 😉
Katarína, egyszer probald meg hazilag, hogy spóroljatok a benzinnel 🙂 : http://www.ruszwurm.hu/html/sk_ruszwurm_kremes.html
A Horváthkertben valóban csoda jók a krémesek.
Amikor ott laktunk a Kolosy tér mellett, minden nap ettem onnan egy sütit, a krémes és a joghurt szelet volt a kedvencem de a többi is fincsi volt. Kár, hogy nem tudtam magammal költöztetni azt a sütődét.
Újpesten a Horváth Cukrászdában több krémes közül lehet választani. A Bécsi krémes a legfinomabb. Ha arra járok nem tudom kihagyni. Érdemes megkóstolni!!
Belszin teszt mindenkepp jo volna nagyon. Multkoriban ugy hozta az elet, hogy betertem egy Friydaysbe es tokeletesen tudtak sutni az osszes altalunk kert fokozatot (rare, medium-rare es medium, mast ugysincs ertelme enni). Vasarnap viszont egy helyen heti ajanltaban volt Mustaros keregben sult belszin szarvasgombas rizottoval, ami egesz pontosan mustaros kences, kotozott szetfott hus volt egy adag szaraz, szetfott hosszuszemu rizsbol keszult valamivel es szarvasgombaval a tetejen. Ilyet nem szeretnek meg egyet.
Ezen felul:
– flodni
– liba- es kacsamaj kajak
– tatar beefsteak
update:
a fadrusz cukiban nincs minden nap sima krémes, ma csak pölö francia volt, de az is nyamnyam:)
Bé
Így születik a világ legdrágább krémese 🙂
Én a Ruszwurm krémesre szavazok, annyira bejön, hogy vasárnap ebéd után felvitetem magam Budapestre párocskámmal, innen Szlovákiából (kb.150 km), mert ruszwurm krémest akarok desszernek.
Vidéken a miskolci Falánk Fanny cukrászda hálózatot tudnám ajánlani. Minden süteménye és hidegkonyhai készítményei nagyon finomak. A sima krémes nagy, kb 130 Ft-ba kerül.
tudom, tudom, hogy nem budapesti, de aki egyszer evett a Bundiner 6 lapos krémeséből, az egy ilyen kis apróságon nem akad fönn, próbáljátok ki : Fót, Szent Benedek u. 33
A Daubner.
Eszter,
Ha bélszínteszt lenne, feltétlenül hívjatok meg külső szakértőnek:DDD
És a ruszwurm krémes a Várban? A néhai vizsgaidőszakok megédesítői…
És a ruszwurm krémes a Várban? A néhai vizsgaidőszakok megédesítői…
Fadrusz cukrászda a XI. ker-ben. Fincsi nagyon, egy kóstolást ő is megér.
Bé
A rákóczit most hirtelen nem tudom, de a rétesek is isteniek, meg nagyon kedves a kiszolgálás is. Semmiben semmi műíz, reneszánszát éli a hely. Imádom!
A blogodat is amúgy, csak még sosem írtam 🙂
És akkor ezen a ponton meg is jegyezném, hogy isteni és gyönyörű lett a ros hasanara csinált két kalács, amit a challah recepted és a fonási minta alapján csináltam. Köszi nagyon!
Judit
A Zila Kávéház (Krisztina Cukrászda) Szemere krémesét imádom, szerintem kóstoljátok meg!
Judit, azt ismerem! Az Őr utca meghosszabbításában. Ott jó a rákóczi túrós is ha jól emlékszem. Legalábbis 15 éve jó volt 😀
Igen, a Kolosy sütöde sztem mindenképp megér egy próbát… ritkán látni olyan magas krémeseket…
Hú de meg is kívántam… na legközelebb lefotózom mutatóba. A teljes élményhez majd melléírom azt is, hogy hm-hm, meg nyami-nyami. :-)))
Krémes-ügyben kötelező cukrászda: VIII. ker. Horváth Mihály tér, a nagy sárga templom háta mögötti kis eldugott cuki. Amióta az eszemet tudom, ott van, törzshely! A krémes nem hatalmas, de a krém olyan "igazi", egy utat megér szerintem.
Judit
Zsuci, nem is tudtam, hogy ott is van krémes. Gondolom nem süthetnek akármit, túl közel a Daubner.
Hát, a Lukács valóban kimaradt. Most hogy írod sajnálom!
Szerintem a Lukácsban nagyon jó a krémes, de annyiba kerül, mint máshol egy komplett ebéd 😀
Szerintem a Kolosy téri sütöde is ott van a topon az óriási és finom krémeseivel, a francia mindent visz!
Persze ez nem a szó szoros értelmében vett beülős cukrászda, de hogy finom a cucc, az kétségtelen!