Kategóriák
Egyéb kategória

Csípős húsgombóc

Igazi férfias étel ez, de a hölgyek is sorra tüntették el a gombócokat a tálból, senki nem nyafogott, hogy túl csípős lenne, pedig nem fukarkodtam az erős paprikával.
Szoktam hasonlót készíteni, de az valódi fasírt húsból van, ez pedig marhából készült, köménnyel, erős paprika krémmel, a szaft pedig rengeteg paradicsommal.
Nagyon olcsó, kiadós étel, ideális sok embernek, ugyanis nagyon jól melegíthető. Főtt krumplit ettünk hozzá, és uborkasalátát.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
50 dkg marhahús
1 zsömle beáztatva, vagy 4 ek zsemlemorzsa+2 ek víz
1 tojás
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors
1 ek erős paprika krém
2 kk kömény
2 kk majoránna
A hozzávalókat összegyúrtam, majd vizes kézzel pici gombócokat formáztam belőle, és a szaftban, fedő alatt megfőztem.
Hozzávalók a szafthoz:
2 nagy fej hagyma
olaj
6 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem, vagy kapor
1 paprika
1 ek édesnemes pirospaprika
só, bors
1 üveg házi paradicsomlé, vagy 2 doboz paradicsomkonzerv
Az olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a fokhagymát, lehúztam a tűzről, és belekevertem a piros paprikát, az apró kockákra vágott zöldpaprikát is. Felöntöttem a paradicsommal, és visszatoltam a tűzre. Beletettem a petrezselyem kivételével a többi fűszert, és öt perc alatt összefőztem.
Óvatosan raktam bele a húsgolyókat, takarékra állítottam a lángot, és lefedve, néha megrázogatva megfőztem.
Lehet a tetejére tejfölt is locsolni.

8 hozzászólás a(z) “Csípős húsgombóc” című bejegyzéshez

Eszter!Másolni szerettem volna ezt a receptet és véletlenül rossz helyre kattintottam.A lényeg:azt irta ki,hogy kifogásolható tartalom miatt jelöltem meg a blogodat,DE EZ NAGYON NEM IGAZ!!VÉLETLEN VOLT!!
Csak azért irom,mert lehet,hogy Nálad is jelzi,hogy kifogásoltam valamit,és nem szeretnélek megbántani!
Bocs!
Üdv!
Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?