Kategóriák
Egyéb kategória

Csirke Haifa módra

Tegnap este kedves vendégeink voltak. Vadjutka (akinek a fotók is köszönhetőek), és Brigi és Brúnó (valóban ez a nevük :-)). Nagyon jól sikerült az este, azt leszámítva, hogy a reggel sütött pita kiszáradt estére, és a szezámmagos bagel aljára ráragadt a sütőpapír. (A mandulás bagelt a szokásos szilikon lapon sütöttem, az legalább jó lett) Miért van az, hogyha az ember lánya vendégeket hív, akkor minden rosszabb lesz, mintha csak a családnak főz?!
Két étel nem szerepelt még itt a blogomon a vacsorából, a csirke Haifa módra, és az Indiai “sólet”. Most a csirkét írom, holnap az indiait. A remek borokról is legközelebb szólnék.

A csirkés étel volt az egyetlen húsos fogás, aminek két oka is van. Volt egy vegetáriánus vendégem is, és a szefárd zsidók valóban sokkal kevesebb húst esznek, mint mi, európai társaik. Márpedig a bagelt kivéve, ez egy szefárd vacsora volt askenázoknak.
Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
2 nagy hagyma
6 kaliforniai paprika (szezonjában pritamin paprika is jó)
4 ek méz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg pirított kesudió
Só, bors
Olívaolaj
A hagymát csíkokra vágom, és az olajon megfonnyasztom. Rádobom a szintén csíkokra vágott csirkemellet, a fokhagymát, sót, borsot, és puhára párolom. Mikor kész, hozzáadom a mézet, a paprika szeleteket, és a kesudiót. Még 1-3 percig kevergetem. Magában is finom, de pitával is ehetjük.

21 hozzászólás a(z) “Csirke Haifa módra” című bejegyzéshez

üdv, én a recepteket és a leírásokat kevésbé tudom kritizálni – értékelni annál inkább – mint a képeket. nekem ez a blog a képei miatt is fontos, mert szerintem egy konyhablogban a képek nem lehetnek esetlegesek, összecsapottak.

most ez a villás, üres tányérral ez nagyon nem jó. nézd meg kívülálló szemével, hogy milyen.

gratula a GB helyezéshez, én az elsőre tettelek, tudod, mert a nyertes épp a képei miatt nem elég jó nekem.

Hát, lányok!
Nagyon szépen köszönöm, igazán kedvesek vagytok. Ezek után nem is tudom, hogy írhatok majd. Követelményeknek kell majd megfelelni 😉
Nem titok a vezeték nevem, az e-mailemben mindig megírom, de azért ide most mégsem írnám ki! 🙂

Hát nem tudom, hova írjam pontosan.
De éljen, éljen, éljen fűszer és lélek, eszter.:))
Én is rád szavaztam, és nagyon örülök, hogy a közönségszavazatoknál te lettél az első. Egyszerűen imádom az oldalad, gyakorlatilag reggel ezzel kezdek.

Klári

Nagyon nagy gratula!!! Mondhatni: ugyehogyugye?:) Én tudtam, hogy igazam van, majd’ kétéves gasztroblog rajongásom során te vagy az abszolút kedvencem.

u.i.: a vezetékneved is tudom ám (Brúnótól, az iwiw-ről), nemcsak azt, hogy Fűszeres Eszter.:)))

Gratulálok, termékeny, érdekes, hasznos három hónap volt, csak így tovább!
(Úgy látszik, valami megérzés vezérelt, ma sokat gondoltam rád, ugyanis megint a nyári rizs volt étlapon nálunk vacsorára!)

off:
GRATULA!
a goldenblog második helyhez! annyira büszke vagyok! (Mármint, hogy én már olyannyira törzsolvasó vagyok, hogy már a keresztnevedet is tudom, szóval, hogy micsoda jó ízlésem van:)
Na jó vicc után: tényleg nagyon, nagyon gratulálok, mert a remek receptek és a gyönyörű képek magukért beszélnek, és ez ismét bebizonyosodott!

Vélemény, hozzászólás?