Kategóriák
Egyéb kategória

Csirkebontás, és pasitanfolyam Makinál

Makinál két új tanfolyam is lesz mostanában, az egyik a csirke szakszerű bontását hivatott oktatni, (2009 október 8-án) erről nem is tudok különösebbet írni, hiszen a címében minden benne van.
Szerintem minden háziasszonynak kötelező!
A másik pedig a Pasik, irány a piac! címet viseli. (2009 szeptember 26-án) Ez szerintem zseniális! Mai napig emlékszem arra, amikor Diósdligeten elkezdtünk együtt élni a férjemmel, és egy telefonból kiderült, hogy nem lehet rábízni a bevásárlást!
Pedig egy egyszerű öblítő szert kellett volna vennie, mégis sikítva hívott, hogy képzeljem el, legalább tíz féle öblítő létezik. 🙂
És a húspulttól akkor még messze járt. Vicces bevásárlás volt, az biztos. Mint kiderült, a fiúgyerekek nagy része ilyen, úgy nőnek fel az édesanyjuk mellett Magyarországon, hogy ezeket az ismereteket nem szerzik meg.
A Makifood iskola most kézen fogja férjeinket, fiainkat, és elmegy velük a Lehelre, hogy ott mutassa meg nekik miről ismerhető fel a friss zöldség, gyümölcs, hús, egyáltalán mi az, amit érdemes megvenni. Megtanulhatják, mi az ami szezonális, mi az ami ilyenkor kapható csak. Szerintem nászajándéknak se rossz egy ilyen tanfolyam!
Információ és jelentkezés

3 hozzászólás a(z) “Csirkebontás, és pasitanfolyam Makinál” című bejegyzéshez

hajrá, tök jó kezdeményezés.
szerintem nagyon gáz, hogy 1. kapcsolatban a nő és csakis a nő dolga a bevásárlás és főzés, miközben a magyar nők többségének munkahelye is van, 2. a pasik kiszolgáltatottak. ha valaki szingli/özvegy/elvált, akkor is kell ennie, és nem árt, ha jót eszik.

A férfiaknak is meg kell tanulni a bevásárlást. Fiam akkor nem ér rá amikor én vásárlok. Az még szörnyűbb, ismertem egy jogász csajt, velem egyidős. Amikor ez történ kb. 30 éves hajadon volt. A szüleivel élt. Amikor a mamája a hentesnél vásárolt, ő addig a könyvesboltban nézelődött, fogalma nem volt a húsokról.

Vélemény, hozzászólás?