Kategóriák
Egyéb kategória

Csirkecomb serpenyőben

Azt szeretem az ilyen receptekben, hogy erősen emlékeztetnek a csülök pékné módjára elkészített változatához, vagyis össze kell dobni, majd a sütőben magára hagyni, és a végén bezsebelni az elismerést.
Kaptunk két gyönyörű, nem mellesleg kóser csirkecombot, volt itthon egy kilónyi sárgarépám még a tavalyiból, pedig már itt az új, kezdeni kellett azzal is valamit.
Aztán ígértem, hogy lesz turbolyás recept. A fotón nem látszik, pedig ebben az ételben bizony benne van egy nagy csokor turbolya. Olvastam ugyanis, hogy a sárgarépa íze harmonizál a turbolya ízével. Valóban. Sőt, én tettem bele pár szem borókát, és azt se bántam meg.
A recept két személyre szól.
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
3 közepes hagyma
4 nagy sárgarépa (kb. 50 dkg)
1 csokor turbolya (ha éppen szezonja van)
3 ek olívaolaj
só, bors
1 ek szójaszósz
4 szem boróka bogyó
2 kk koriander mag (mert imádom 🙂
1 felaprított chili
A hagymát karikákra vágtam, a répát pedig gyalun csíkokra metéltem. Olíva olajon kicsit megpirítottam, beledobtam a fűszereket, elzártam a gázt, majd belekevertem a felaprított turbolyát. Rátettem az előre besózott csirkecombot, rálocsoltam a szójaszószt. Letakartam alufóliával, majd sütőben megsütöttem. Nekem most külföldről szerzett, nem tápos csirke lévén ez viszonylag hosszú időt vett igénybe, több mint egy órát, de a sima bolti csirke hamarabb átsül! Levettem róla a fóliát, majd a finom, fűszeres répás szafttal locsolgattam még 20 percig.
Nagyon kellemes, kicsit csípős, édeskés köret lett a répából, aminek az illata a csirkecombot is átjárta.

4 hozzászólás a(z) “Csirkecomb serpenyőben” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?