Kategóriák
Egyéb kategória

Csodás éttermi ajánlatok a bor.hu oldalon (x)

Novemberben is ínycsiklandozó menük és hozzájuk kapcsolódó borajánlatok várják a minőségi magyar borok és a gasztronómia kedvelőit a borkostolok.bor.hu oldalon.

A műsorújságszerű online szolgáltatás segítségével az éttermek akciós étel-bor párosításai közül időpont, település és helyszín szerint is kedvükre válogathatnak az étteremlátogatók. A regisztrált éttermek séfjei által megálmodott menüket a vendégek értékelhetik is az étteremkereső Facebook-oldalán, a facebook.com/borkostolok címen.
kep_1.jpg.jpg
A Mátyás Pince Étterem „Beatrix lakomája” boros menüsorát Horkay András sommelier értékeli:

Előétel
Elsőnek szilvásváradi füstölt pisztrángszeletek fogadják a vendéget friss tormával és zöldcitrommal, amihez a Vylyan Pincészet 2011-es villányi chardonnay-ját javasolja kísérőnek az étterem.

A füstölt pisztránghoz olyan bort érdemes választani, amely egyaránt illik a hal viszonylag semleges ízéhez és a füstölés adta aromákhoz. A Vylyan Pincészet chardonnay-ja tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak. A chardonnay viszonylag neutrális aromái jól illenek a halhoz, míg az enyhe fahordós érlelés füstölt jegyei szépen harmonizálnak a hal füstölt karakterével.

Leves
Házi kakasleves következik saját húsával, zöldségekkel és lúdgégetésztával.

Főétel
A főfogás grillezett zöldségekkel és joghurtos uborkával szervírozott némakacsamell, amelyet a Vylyan Pincészet 2010-es villányi portugiesere varázsol beszédessé.

A kacsához általában közepesen testes, jó savszerkezetű vörösbort szoktunk ajánlani – ilyen a pinot noir vagy a kékfrankos. Az étterem séfje egy könnyedebb portugieserrel lepi meg a vendégeket; gyümölcsös karakterével a bor új élményt ígér a főétel kísérőjeként.

Desszert
„Beatrix lakomájának” utolsó felvonása Bourbon vaníliás mákparfé fehér kávémártással. Desszertbornak a Babits Pincészet 2008-as évjáratú kései szüretelésű édes tokaji furmintját javasolja a séf.

A desszerthez általában aszút vagy késői szüretelésű édes bort párosítunk, mégpedig úgy, hogy a bor édessége ne maradjon el a desszertétől. A mi esetünkben desszert és bor tökéletes párosnak ígérkezik.

Értékelj és nyerj négyszemélyes borvacsorát vagy bortúrát!

A menükeresőben találd meg azt a bor-menü párosítást, amit Te is szívesen kipróbálnál!

Jelentkezz be a facebookon, és az “Értékelem a menüt” linkre kattintva 1,2,3, 4 vagy 5 pontot adhatsz a kiválasztott menüre.
Mentsd el az értékelést, így Te is egyike lehetsz azoknak a szerencséseknek, akik kipróbálhatják egy négyszemélyes borvacsora keretében az általuk értékelt menüt.
A kéthetente kétszer négy fős borvacsorák mellett havonta 1-1 négyszemélyes boros hétvégét is kisorsolunk a játékosok között.
Az értékelésedet november 30-án, 12.00 óráig várjuk.
Részletek és regisztráció:
https://apps.facebook.com/borkostolok/#_=_

Vélemény, hozzászólás?