Kategóriák
Egyéb kategória

Csokifagyi erdei gyömölcsökkel

A hétvégénk lázméréssel és leköszönő legendákkal telt.
Váratlanul nem ért, hogy Dávidot ledöntötte a lábáról valami influenza szerű megbetegedés (a rádióban használt szókapcsolat az influenzára), ugyanis az összes osztálytársa megbetegedett. Januárban már elkaptuk, de azt mondják egy másik törzs támad, remélem most nem leszünk két hétig lázasak egytől egyig, főleg úgy, hogy Gábor be is van oltva. 
Egy szó, mint száz, a betegség mindent felborított, az összes programot törölni kellett, amit hétvégére terveztünk. Ha még ez nem lenne elég, kiderült, hogy nincs fogtündér. És ha nincs fogtündér, igazán megtehetnénk, hogy nem kétszáz, hanem ötszáz forintot teszünk a párna alá, ugyanis még annyira lenne szükség a Bakugan gyűjtemény legújabb darabjához. Kérem jelentkezzen nálam a Bakugan kitalálója két nagy pofonért. 
Vasárnap úgy éreztem, igazán megérdemlem, hogy valamilyen jó kis édességgel kényeztessem a családot, és mivel gyönyörű napsütést láttam az ablakból, a fagyira esett a választásom. A recept simán elbírt volna nyolc tojást is, de csak három volt itthon, és különben se akartam a rengeteg lefagyasztott tojásfehérjém mennyiségét szaporítani, így csak három került bele.
Hozzávalók 2 liter fagyihoz:
1,5 dl tejszín
6,5 dl tej
3 tojás sárgája
20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (Szántó Tibi madagaszkári csokoládéját használtam)
8 ek cukor
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
3 ek konyak
A tejet egy decinyi mennyiség híján, a tejszínt, a csokoládét, és a cukrot  gőz fölött elkezdtem melegíteni. Amikor a csokoládé elkezdett olvadni, botmixerrel összedolgoztam az egészet. Közben elkevertem a tojások sárgáját a maradék tejjel. Amikor a csokoládés massza 83 fokos lett, belecsurgattam a tojást is, és továbbra is botmixerrel kevertem. Így már most rengeteg levegő került a fagyiba. Még a gőzön tartottam öt percig, aztán két fémkancsóba tettem és teljesen lehűtöttem. Amikor szoba hőmérsékletű lett, betettem a hűtőbe. 
Felhasználás előtt kevertem bele a konyakot. Végül fagyigépben elkészítettem a fagyit. A gyümölcsöt csak a végén kevertem bele, műanyag dobozba töltöttem, és betettem a fagyasztóba.

Egy hozzászólás a(z) “Csokifagyi erdei gyömölcsökkel” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?