Kategóriák
Egyéb kategória

Csokoládé csoda liszt nélkül

Ma unokabátyámnál voltunk vendégségben, rakott krumplira. Eddig is sejtettem, hogy a titka a kolbász, de most, hogy valami fenomenális kolbászból tudtam ilyet enni, fel van adva a lecke a legközelebbire. A desszertet mi vittük, kicsit alul méreteztem az adagot, bár a felnőttekbe egy kiskanálnyival se fért volna több, a gyerekek ettek volna még belőle…
Érdemes kipróbálni ezt a liszt nélküli, nem túl édes, kellemesen kesernyés csokoládés süteményt, amiben annyira rafináltan érezhető a kakaóbab fanyarsága, hogy a gondolatra is összefut a nyál a számban. Szerintem 1-2 ek. rumot nyugodtan lehetne a masszába tenni, legközelebb így sütöm, de nélküle is tökéletes.
Hozzávalók:
1 tábla jó minőségű étcsokoládé (én 70%-at használtam)
3 tojás szétválasztva
1 ek vaj
2 ek kristálycukor
A csokoládét forró víz fölött megolvasztottam, majd elkevertem a tojások sárgájával, és a vajjal. A tojás fehérjét kemény habbá vertem a cukorral, majd a két masszát részenként, óvatosan, hogy nem törjön a hab, összekevertem. Papírral bélelt hosszúkás sütőformába töltöttem. A formát egy forró vízzel 2/3 részig feltöltött tepsibe állítottam, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem. (Tűpróba!) Közepesen keményre vert tejszínhabbal a tetején tálaltam.

4 hozzászólás a(z) “Csokoládé csoda liszt nélkül” című bejegyzéshez

Eszter, a nagyim 82 éves, tapasztalt háziasszony, de kijelentette, hogy ilyen frankót még életében nem evett, és egy 6 tojásos porciónak a harmadát “bevitte a szervezetbe”. Köszönöm, hogy ma büszke lehetett az unokájára – azaz rám!

Vélemény, hozzászólás?