Kategóriák
Egyéb kategória

Pulykarolád rucolával töltve, gyömbéres mártásban

Mivel szeptember hónapban nyertem a versenyen, ezért most csak „versenyen kívül” indulok. (De novemberben újra próbálkozom! 🙂 )
A pulykamellben az a jó, hogy nagy szeleteket lehet vágni belőle, ami tökéletesen alkalmassá teszi mindenféle göngyölt húsok elkészítéséhez. Amikor szezonja van a friss spenótnak, akkor spenóttal szoktam készíteni, és mángolddal is megér egy próbát! Ha valaki megfőzné, talán csak arra érdemes odafigyelnie, hogy mindenképp friss gyömbért használjon, ugyanis össze se lehet hasonlítani az ízét a por változattal. Hűtőben, jól becsomagolva hetekig eláll, egy 20 centis darab pedig 100 Forint mindössze.
Hozzávalók:
60-70 dkg pulykamell filé
1 doboz rucola (borsmustár)
Friss gyömbér
Mustár
Vaj, olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl víz
2 ek méz
1 citrom héja
½ citrom leve
1,5 dl tejszín
1 kk étkezési keményítő
Só, bors
A pulykamellből nagy szeleteket vágtam, amit kicsit ki is klopfoltam. Sóztam, borsoztam, majd vékonyan megkentem mustárral. A felső végébe tettem egy marék rucolát, és szorosan feltekertem. Fogpiszkálókkal megtűztem, majd forró vaj és olaj keverékén hirtelen pirosra sütöttem minden oldalát. Ráreszeltem a citrom héjának a felét, felöntöttem a bor és víz keverékével, kicsit megsóztam, bele reszeltem egy újnyi gyömbért, majd fedő alatt puhára pároltam. (kb. 30 perc) Ezután adtam hozzá a mézet, és a tejszínbe kevert keményítőt. Belenyomtam a citrom levét, és a tetejére reszeltem a maradék héját. Kóstolás után késznek nyilvánítottam.
Tulajdonképpen a rucola is elég lenne hozzá köretnek, hiszen kellemesen kiemeli az öntet pikánsságát a maga enyhén csípős-keserűségével, de most készítettem hozzá rizsgombócokat is, olajbogyóval, fokhagymával, chilivel, és gorgonzola sajttal.

2 hozzászólás a(z) “Pulykarolád rucolával töltve, gyömbéres mártásban” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?