Kategóriák
Egyéb kategória

Kukoricás buci

Szeretném tudni, mi lehet a titka a házi péksütemények sokszoros laktató hatásának. Saját házi bucimból, jó estben egy óra alatt megeszek egyet (nehéz, mert már féllel is tele lesz a gyomrom), és négyig eszembe se jut más étel. A bolti, ugyanakkora, de még súlyra is megegyező buciból, ha gyorsan felfalok egyet, délben már korog a gyomrom. Rejtély…
Annyira bejött nekünk a múltkori kuszkuszos kenyér, hogy a mostani zsömlébe kukoricadarát sütöttem. Érdekes módón, hiába töredéke a kukoricadara mérete a kuszkusz golyóhoz képest, mégis keményebb maradt, sütés után is lehetett érezni. Erre vágytam! Annyira jó, ropogós lett!
Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg kukoricadara
1 kk sikér
1 kk tejsavó por
2 kk só
1 kk méz
¼ kocka élesztő
2 dl langyos víz
Az élesztőt megfuttattam a mézzel a vízben, majd alaposan kidolgoztam a tésztát (20 percig dagasztottam). Negyven percig kelesztettem 35 C-os sütőben, majd 6 kis bucit formáztam belőle. Egy pillanatra vízbe mártottam, és kukoricadarába hempergettem. 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt sütöttem meg.

8 hozzászólás a(z) “Kukoricás buci” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?