
Labneh-kel töltött csirkét készítettem, de nem nyerte el a tetszésemet, sokkal többet vártam tőle, pedig igazi jó joghurtból készült a labneh, és friss zsályával fűszereztem. Igaz, nem sikerült házi csirkét használnom, és egy egybesült csirkénél nincsenek nagy csodák, vagy tökéletes a húsa, vagy nem. Ez nem volt az.
A csokoládéhab rumos meggyel viszont nagyon finom lett, legalább volt minek örülni.
Tömény desszert, édesanyám rumos meggyével. Málnával is működött volna.
Hozzávalók:
20 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek vaj
3 ek cukor
5 tojás fehérje
2 dl tejszín
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
rumos meggy
A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztottam, és csomómentesre kevertem. Külön-külön kemény habot vertem a tojásfehérjéből és a tejszínből is a cukorral. A teljesen lehűlt csokoládét a tojáshabba kevertem a tejszínnel és a fűszerekkel együtt, majd a meggyre kanalaztam. Akkor lesz jó az állaga, ha áll négy órát a hűtőben.
9 hozzászólás a(z) “Csokoládéhab” című bejegyzéshez
Már csak ilyen vagyok, de imádom a receptjeidet, meg az egészet ahogy hozzáállsz.
Üdv
medvedr
Majd megírom a krumplit holnap, nem volt nagy durranás, aranyos vagy Dorek!
Medvedr, nem kimoderálva lettél, hanem nem voltam gépközelben. Mérget vettem volna arra, hogy problémád lesz a nyers tojással 🙂
Ki lettem moderálva v. a blogmotor rendetlenkedik?
medvedr
Szerintem gáz a nyers tojásfehérje hab a tejszínes cukros cuccba. Tudom, hogy sok ilyen recipe van, de valahogy akkor is.
Üdv
medvedr
Mi van…? Hogy krumpli is volt? Sötétszínű fűszerrel a közepén? És mi eről semmit nem tudunk? Mint, ha mi itt sem lennénk? Megáll az eszem! Eszterke majd egyszer azt a csirkereceptet is kérjük, a krumpliról már nem is beszélve, mert nagyon reszel az ördög…Hmmm.A csokihab meg a mai ebédhez "el lesz követve".
Kösz: Ofélia
Nagyon nagyon finom volt a csirke is, most már azt is tudom hogy hogy hívják a sajtot ami benne volt:)
A csokihabról a meggyekel. Azt szavakkal nem tudom, csak így: MMMMmmMMM.
Csaba odavolt a krumpliért, tőlem kérdezte, mi volt az, ami mindegyik darab közepébe volt dugva,kis sötétszínű finom fűszer, én meg most téged kérdezlek:)
Annyira benne voltunk a beszélgetésben, hogy ezek a kérdések már csak otthon vetődtek fel, (nomeg az is, hogy nahát, hol a táskám meg az értekezletes füzetem:D)
Nagyon jól éreztük magunkat, "feltöltődtünk"
Szép hétvégét mindenkienk,
Dorek
Hmmmm.. ezer éve nem ettem ilyet! De gyönyörű! Ki fogom próbálni ezt a receptet.. Nálunk a ribizlihab a nyerő. De azt is csak nyáron, ribizli-szezonban csinálok. Fagyasztottból nem jó..
Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!
Ez most merénylet volt:)))
Jut eszembe, tavaly nyáron Franciaországban azt tanultam, hogy a mousse au chocolat-ba egy kanál extra szűz olívaolaj kell, az nagyon megdobja az ízét.