Kategóriák
Egyéb kategória

Csokoládéhab

Végre át tudtak jönni vacsorára Dorkáék, annyira régen vártuk már őket, és Dávid fiam minden nap felszólított, hogy hívjam fel őket, hogy el nem felejtsenek jönni.
Labneh-kel töltött csirkét készítettem, de nem nyerte el a tetszésemet, sokkal többet vártam tőle, pedig igazi jó joghurtból készült a labneh, és friss zsályával fűszereztem. Igaz, nem sikerült házi csirkét használnom, és egy egybesült csirkénél nincsenek nagy csodák, vagy tökéletes a húsa, vagy nem. Ez nem volt az.
A csokoládéhab rumos meggyel viszont nagyon finom lett, legalább volt minek örülni.
Tömény desszert, édesanyám rumos meggyével. Málnával is működött volna.
Hozzávalók:
20 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek vaj
3 ek cukor
5 tojás fehérje
2 dl tejszín
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió

rumos meggy

A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztottam, és csomómentesre kevertem. Külön-külön kemény habot vertem a tojásfehérjéből és a tejszínből is a cukorral. A teljesen lehűlt csokoládét a tojáshabba kevertem a tejszínnel és a fűszerekkel együtt, majd a meggyre kanalaztam. Akkor lesz jó az állaga, ha áll négy órát a hűtőben.

9 hozzászólás a(z) “Csokoládéhab” című bejegyzéshez

Mi van…? Hogy krumpli is volt? Sötétszínű fűszerrel a közepén? És mi eről semmit nem tudunk? Mint, ha mi itt sem lennénk? Megáll az eszem! Eszterke majd egyszer azt a csirkereceptet is kérjük, a krumpliról már nem is beszélve, mert nagyon reszel az ördög…Hmmm.A csokihab meg a mai ebédhez "el lesz követve".
Kösz: Ofélia

Nagyon nagyon finom volt a csirke is, most már azt is tudom hogy hogy hívják a sajtot ami benne volt:)

A csokihabról a meggyekel. Azt szavakkal nem tudom, csak így: MMMMmmMMM.

Csaba odavolt a krumpliért, tőlem kérdezte, mi volt az, ami mindegyik darab közepébe volt dugva,kis sötétszínű finom fűszer, én meg most téged kérdezlek:)
Annyira benne voltunk a beszélgetésben, hogy ezek a kérdések már csak otthon vetődtek fel, (nomeg az is, hogy nahát, hol a táskám meg az értekezletes füzetem:D)

Nagyon jól éreztük magunkat, "feltöltődtünk"

Szép hétvégét mindenkienk,
Dorek

Hmmmm.. ezer éve nem ettem ilyet! De gyönyörű! Ki fogom próbálni ezt a receptet.. Nálunk a ribizlihab a nyerő. De azt is csak nyáron, ribizli-szezonban csinálok. Fagyasztottból nem jó..

Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?