
Nekem most olyan kecskegidához sikerül hozzájutnom, hogy a hentes, akit áthívtam, hogy bontsa szét, azt mondta, hogy ő még hasonlót se látott soha, annyira gyönyörű!
Régebben írtam a kecskehúsról, és akkor kaptam egy nagyon kedves levelet Zsófitól, hogy náluk minden tavasszal vágnak kecskegidákat, majd jelentkezik ha aktuális lesz.
El is jött a nagy nap, tavasz van, a gidák elérték a vágósúlyukat, és megkaptam a mélt, készüljek a kecskére. Sajnos nem tudtunk érte lemenni Szarvasra, de az egyik közlekedési társaság segítségével megérkezett a hús. Gyönyörű volt, friss, mellé csomagolva a belsősége, egy rúd szalámi és egy üveg pálinka 🙂
Vasárnap meg is sütöttem az egyik combot.
Kicsontoztam, bekentem a páccal, feltekertem és faszén parázs felett megsütöttem, majd vékony szeletekre vágva tálaltam. Isteni szaftos, puha lett.
A pác kb 2 kg filézett kecskecombra:
2 ek kömény szárazon megpirítva
3 gerezd fokhagyma lereszelve
6 szem szegfűbors mozsárban megtörve
1 csokor friss rozmaring apróra vágva
1 dl szójaszósz
3 ek méz
2 ek kömény szárazon megpirítva
3 gerezd fokhagyma lereszelve
6 szem szegfűbors mozsárban megtörve
1 csokor friss rozmaring apróra vágva
1 dl szójaszósz
3 ek méz
Tehettem volna bele chilit is, de az most a gyerekekre való tekintettel elmaradt.
10 hozzászólás a(z) “Egyben sült kecskecomb” című bejegyzéshez
A kecskehús valóban nem rossz, de nem tudnék megenni egy kölyök állatot. Se gidát, se malacot, se borjút:(
Toma, te az a jóbarát vagy, akinek nem számítanak a távolságok, ez az egyik tulajdonságod, amit annyira szeretünk!!! 🙂
kár, hogy ilyen messze lakom, de jóbarátként szívesen felajánlom a kerti sütőmet (mi casa e su casa) a nemes célra:)))
Látom Dávidnál járt a fogtündér!
A kecskehústól valahogy idegenkedem,pedig a birkát nagyon szeretem.
Gyere! 🙂
Úgy se tudja senki úgy olvasni a gondolataimat, mint te!
lehet jelentkezni jóbarát státuszba?
Jóbarátokkal szívesen osztozom a másik combon!
irigy, irigy….:)
Dávid nagy fiú tényleg, de a fogát kimotorozta, még nem hullanak a tejfogai, de már nagyon szemtelen 😀
Eszter! Mekkorát nőtt Dávid!!! És látom már igazi nagy fiú, kiesett metszőfoggal.
A kecskehús meg igenis finom. Nekem semmi mellékíze nincs. Igazán szerencsés vagy , hogy hozzá tudtál jutni. Én eddig csak vendéglőben ettem. (Legalábbis remlem, hogy tényleg kecske volt és nem más húst akartak kecskeként megetteni velem.)