Kategóriák
Egyéb kategória

Ez meg az

Reggel állok sorban a sajtosnál a nagycsarnokban. Aki ismeri a sajtost (főbejárat után rögtön jobbra), az tudja, hogy mindig hosszú a sor, mert olcsó a sajt. Egy fickó áll mögöttem, és folyamatosan, hangosan olvassa a táblákat: szlovák juhtúró…, lengyel füstölt sajt…, eidami.., olasz gorgonzola… Végül is nem baj, de 10 percig hallgatni kicsit unalmas. A sajtos nő is rászólt egyszer, hogy egy picit halkabban, mert így nem hallja a vásárlókat.
Aztán amikor sorra kerülök, mondom, hogy kérek 30 dkg francia kéksajtot, kiderül, hogy az tegnap elfogyott, de van dán. A dán sajtokat is szeretem, ráadásul tényleg nagyon jól néz ki, 1790 Ft/kg áron pedig igencsak jó vásár. Erre a fickó mögöttem elkezd a fülembe duruzsolni hátulról, hogy ne vegyem meg, mert nyomába sem ér a franciának, stb., stb. Megköszönöm neki a kedvességét, de kérem a sajtot. (Főleg, mert a Mizó halálosan gyenge kéksajtja is több mint 2000 Ft akárhol is) Kérek 20 dkg gorgonzolát, de még be sem fejeztem a mondatomat, a hátsó mikrofon újra kezdi: tudja, hogy kell enni a gorgonzolát? Egy szem szőlővel és dióval! Köszönöm!
Kicsit arrébb lépek, hogy amikor a füstölt lengyel sajtot kérem, ne tudjon a fülembe magyarázni. Mégis elkezdi. Hogy a szlovák jobb, azt vegyem. Ekkor nyúltam hátra, és bontottam ki az általában kontyban hordott hajam. Aztán jól megráztam a fejem. Nem hiszem el!
Kezdem úgy érezni, hogy nagyon ideje lenne már elmennem nyaralni. Türelmetlenebb vagyok, mint máskor. Tegnap le kellett szaladnom tejfölért, és egy kocsi a sarkon parkolt, így csak kerülővel léphettem fel a járdára, sáros lett a cipőm. És megfordult a fejemben, hogy ha már itt van a kezemben a kulcscsomóm, milyen jó lenne megkarcolnom az autó oldalát. Megjegyzem, soha nem csináltam még ilyet, és nem is akarok, mert rettenetesen bunkó dolognak tartom, és mégis, annyira, de annyira jól esett a gondolat 🙂
Ez most egy üzenet az ismerőseimnek. Ne kössetek belém, mert harapok. Még két hét a nyaralásig. Vágom a centit.
Az e heti hot! magazinban pesto-t készítettem.

27 hozzászólás a(z) “Ez meg az” című bejegyzéshez

Lila bazsalikomot a lőrinci (Pestszent…) piacon szombatonként, 250 darabja és jó nagy (nekem térdig ér). Kőbánya-Kispestről 182, 184-es buszokkal 15 perc.

Autósnevelésre jó a visszapillantótükör behajtása is, reméljük, belenéz csórikám, mielőtt nekiindulna.

Aki pedig ‘Míg ezt lekaparom, a KRESZ-t megtanulom’ vagy ‘Ha itt akarsz parkolni, válts kormányt’ (autóskormány áthúzva, mellette biciklis) esetleg bringásoknak szóló ‘világíts’ matricát szeretne, az szóljon nekem. ;))
(Több helyről letölthető, matricaalapra kinyomtatható, már csak alkalmazni kell.)

Eszter, Te pedig gyere jógázni. :)) Pont ilyesmiről van most szó, miért száll el ebben az időben az emberek agya, és mit tehetünk ellene (mármint a saját esetünkben). Persze a nyaralás se rossz, hajrá. :)))))
(És nem, nem irigyellek, örülök Veled. :))

zsófihoz csatlakozva volt egy olyan kezdeményezés is, mely arról szólt, h a következő feliratú matricákat kaptál szélvédőjükre a bicikliúton parkolók:
“most parkoltam utoljára bicikliúton.”

Kedves Eszter! Nem ismerlek, barátaim ajánlották oldalad…
Évek óta sajtokkal foglalkozom, most egy lakásfelújítás végén- szabi előtt vagy 8 héttel!:)) – vagyok, de a mai sajtos bejegyzéseddel vidámmá tetted az estém, elfelejtettem, hogy mindenem fáj! kösz!

Klári

(Zsófi, hm, ez érdekes, nekem is ki-kifordítják a (hátsó) ablaktörlőmet, de éppenséggel csak akkor, amikor a lakás előtt, a saját parkolóhelyemen állok. Biztos valami büdös kölök, akinek köze nincs bringásokhoz, s nem beszéli ezt a “nyelvet”… De jobb, és kultúráltabb, mint egy csúnya karcolás – abból van elég, hála a többi ajtócsapkodónak, aki mellém kerül a parkolókban.)

lila bazsalikom: én két hete vettem, Lehel, őstermelős rész, de az szüretelt volt. a cserepes fűszerárustól egy-két asztalra, egy középkorú házaspár árulta. lila tövest nem láttam.

Zsuzska, megtaláltam. Nagyon köszönöm, és irigyellek rendesen! Főleg Londonban… Ott egyszerű a kóserek élete, mert minden, de minden van kóser változatban.
Viszem a laptopom nyaralni, mert éppen dolgoznom kell majd, de remélem csak napi egy óra lesz az egész, úgyhogy egy-két pincés-boros poszt biztosan születni fog.

Eszter, a kulccsal autómeghúzás ördögi érzését én is ismerem. persze csak és kizárólag elborult pillanataimban, és én sem tenném meg – bár sok sofőr megérdemelné. viszont a bringás futároktól tanultam egy jó figyelmeztetést: az ablaktörlő felemelést! jelentése: “barátocskám, ezúttal nem tettem benned kárt, bár megtehettem volna, de legközelebb gondolkodj el rajta, hogy hol parkolsz!” általában azok az autósok kapják (bevallom, már tőlem is), aki úgy parkolnak a járdára, hogy nem lehet tőlük elmenni se gyalog, se bringával – hogy a babakocsiról már ne is beszéljünk. szerintem ez nagyon kultúrált megoldás 😀 ugyan szoktak értem itthon aggódni, hogy egyszer kapok egy tockost, de eddig megúsztam.

off: itt jarok rendszeresen, mindig olvasom, hogy veled mizujs. Remelem ugy lesz, hogy bekeszitesz 14 postot, vagyiscsak 12-t, hogy azert mindennap varjon minket itt meglepetes. offoff: egyebkent meg mar irtam a masik helyre is, ahol irni szoktal (judapest) csak senki eszre sem vette.

Nekem már csak 10 nap a nyaralásig, de érzem amit érzel. Ma majdnem széttéptem egy 8 év forma kisfiút a metrón, mert véletelnül a lábamra lépett. Aztán persze nagyon szégyeltem magam 🙂
Jelentem a hotot már tegnap megvettem, és nagyon szép ez a kép is, mint az összes többi.
Lola

Vélemény, hozzászólás?