Kategóriák
Egyéb kategória

Fánk sütőben sütve

Régóta tervezem már, hogy kipróbálom ezt a fánkot reggelire. A különlegessége csupán annyi, hogy nem olajban kell sütni, hanem csak sütőben. Tegnap nagyon későn értünk haza a piknikről, és ma nem mentünk dolgozni, így volt időm reggel elkészíteni a tésztát.
Nagyon finom lett, gyakori sütemény lesz nálunk. A pisztácia pedig egészen különlegessé tette. Ajánlom mindenkinek, vacsorára sem rossz, de azt hiszem reggelire az igazi egy csésze tejjel.
Hozzávalók:
5 csésze liszt (1 csésze=2,25 dl)
1,5 csésze langyos tej
1 csomag szárított élesztő
2 ek puha vaj
1 csésze cukor+2 ek
2 tojás
2+2 ek pisztácia
A tojásokat villával kicsit felvertem, majd belekevertem a vajat. A tejben egy csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, és az egészet a tojásos vajhoz öntöttem. A liszthez kevertem a fél csésze cukrot, és 2 ek apróra vágott pisztáciát, majd hozzá öntöttem a folyékony hozzávalókat is. Géppel összedolgoztam, majd tíz percig dagasztottam. Letakartam fóliával, és 40 perc alatt duplájára kelesztettem.
Ekkor lisztezett deszkára borítottam, kb. fél centi vastagra nyújtottam, majd pogácsa szaggatóval köröket vágtam belőle. A körök közepét pici formával kiszúrtam, letakartam a fánkokat, és újabb 30 percig kelesztettem. Mikor megkelt, megkentem tejjel, és megszórtam a maradék cukorral elkevert maradék pisztáciával.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre. 24 darab lett belőle, két tepsin fért el.

5 hozzászólás a(z) “Fánk sütőben sütve” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?