
Ma egy hosszabb meeting-re (bocs az érzékenyebb nyelvőröktől!) megyek, oda viszem magammal, egy kevés vajjal és sajttal, hátha elájulnak a fiúk a gyönyörűségtől amikor meglátják! Az első órában ott lesz a férjem is, úgyhogy fél hétkor már az volt a kérdése, hogy ebből ő is kap-e vagy csak mások? 🙂 Jóféle fetával, vagy kéksajttal lenne az igazi, de attól félek a Pozsonyi úti kisközértben nem kapok ilyet, a nagyobb üzletben pedig hosszú a sor reggelenként, és én már megint nem gondolokodtam előre.
Hozzávalók:
75 dkg kenyérliszt
3,5 dl langyos víz
3 ek vaj
2 zacskó instant élesztő
1 ek só
1 ek méz
Mindent a dagasztógépbe öntöttem, majd 20 percig dagasztottam. Letakartam fóliával, és langyos helyen duplájára kelesztettem. Hat részre osztottam, és vízcsepp alakúra formáztam. Letakartam, majd hagytam újabb 30 percig kelni.
Ekkor a keskenyebb felét nyújtófával vékonyra nyújtottam. A vastagabb felét megkentem tojással, megszórtam szezámmag és kakukkfű keverékével, majd ráhajtottam a vékony felét. Megszórtam liszttel, letakartam, hagytam újabb 40 percig kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.

11 hozzászólás a(z) “Farmerkenyér” című bejegyzéshez
Megcsináltam, de elsőre nem sikerült ilyen szép kerekre, még dolgozom az ügyön 🙂 Pedig a Tied gyönyörű, és a fekete szezámmagot is irigylem. Köszönöm!
http://alkoto.freeblog.hu/archives/2009/02/13/3794843/
Köszi! Fekete köményt keresek, de nem találtam, csak hagyma magot, ami kinézetre pont olyan, de mégsem. Fekete szezámmagot már találtam.
A kenyérliszt, az kenyérliszt néven kapható, BL 80-as névre hallgat.
Igen, fekete szezámmag.
Eszter! Ez amit rászórtál fekete szezámmag?
ja, vagy úgy!
A “kenyérliszt” kifejezés mit takar? Finomliszt, rétesliszt, avagy valami egyéb? Ha egyéb, hol létezik olyan? Nekünk van kenyérsütőgépünk, az talán alkamas efféle kísérletre.
Nagyon szépek!:))
Nekem nem kenyersutogepem van, csak egy dagasztogep, nem tud keleszteni.
Eszter, a kelesztést miért nem bízod a gépre?
Hát, ezt én is megkóstolnám! :)))