Kategóriák
Egyéb kategória

Csere-bere piac

Nagyon jó kis “piacra” hívta fel a figyelmem Móni, ezúton is köszönöm neki:

Ha hozol, vihetsz!!
A Ne Vásárolj Semmit! napi börze sikerére való tekintettel a Zöld Fiatalok Egyesület, a Nap Klub Alapítvány és a Kesztyűgyár Közösségi Ház 2009-től kéthavonta rendszeresen csere-bere piacot szervez.
Minden olyan tárgy, ami még szép és jó, használható, csak éppen feleslegessé vált a haztartásában, itt új gazdára találhat.
Így nem foglalja tovább a helyet a régi tulajdonosnál és nem a kukában végzi.
Mindenki találhat magának valamit, amire szüksége van.
A behozott tárgyakat önkénteseink gyűjtik az asztaloknál, amikért kuponokat osztanak. A kuponokat lehet utána értékes, hasznos kincsekre cserélni.
Január 30. péntek, 15.30 – 18.00
Kesztyűgyár
Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, 1081 Budapest, Mátyás tér 15.
Szervezők: ZÖFI, Nap Klub Alapítvány
Támogató: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

13 hozzászólás a(z) “Csere-bere piac” című bejegyzéshez

Sziasztok csere drukkerek! Kicsit késve reagálok, köszönöm Eszternek, hogy népszerűsítette ezt a programot. A következő március 27-én lesz, sajnos az is péntek, és mindíg péntek lesz ha jól látom. Sheila megjegyzése jogos a saját szempontjából. De azt tudnotok kell, hogy a program elsődleges célcsoportja a Magdolna-negyed közössége, akik a Mátyás tér környékén laknak. Nekik pedig megfelel általában az időpont, mert közel laknak, aki dolgozik az is legkésőbb 4-5-kor már végez pénteken, és hát annál több az aki csak kevesebbet vagy egyáltalán nem dolgozik. De ezek között a keretek között is nagyon sokan jöttek, és a csapat legalább 1/3-a nem a környékről. Az ötlet viszont nincs levédve, nagyon boldog lennék, ha mások is csinálnának a saját kerületükben ilyet. Én a 8-ra koncentrálok már egy ideje. Minden esetre akinek belefér, jöjjön márciusban is, és hozzon magával cserecuccokat. Ha az egy cserére szánt pasi, az sem árt. Szerintem lesz rá “vevő”.

Szia, örömmel olvasom, hogy kezd otthon is alakulni valami.
Itt eléggé elterjedt már a charity, ahova szintén behozhatja mindenki a megunt dolgait és ezzel segít a rászorultaknak olcsóbban hozzájutni olyan dolgokhoz, amit esetleg boltban nem tudnának megvenni, vagy valami egyedihez hozzájuthatunk, amit máshol nem szerezhetnénk be.
A bevétel meg betegek,öregek, árvák, stb. támogatására megy. Otthon nagyon furán néznek rám, mikor erről beszélek, akkor meg még furábban, amikor azt is hozzáteszem, ja és itt vagyok önkéntes heti pár órára…

M férjvásárlása nagyon tetszik, tényleg filmbeillő 🙂 🙂

Számomra nagyon pozitív jelenség az, amit a turkálók, a Vatera vagy az eBay hoz az életünkbe. Vagyis, hogy annak, amire nincs szükségünk már, vagy megvettük, de nem vált be (ezért-azért), más még nagyon örülhet. Ilyenek a konyhában megörökölt darabok is lehetnek, én pl. az ostyasütőmet szereztem be valakitől, akinek már nem kellett.
Szóval jó dolog, hogy nem mindig drága pénzért újat veszünk, hanem olyan kincsekre akadunk fillérekért (vagy épp cserébe), ami azután tényleg örömet okoz, és sokszorosan megszolgálja az árát. Tetszik nekem ezért ez a piac is, köszi Eszter, hogy felhívtad a figyelmet, én mindenképp körülnézek.

Hello Eszter!
eddig meg soha nem kommenteltem, pedig regi olvasod vagyok, es imadom a blogodat. a reggeli hirek, es idojaras utan, kaveval a kezemben rogton teged olvaslak.
En egy ilyen cserepiacon szereztem a ferjem 6 eve Londonban. Az akkori baratnoje viccbol beadta, o pedig ott allt, es varta, hogy elkel-e. en megvettem, ezert elmentunk kavezni.
egy ev mulva hazasodtunk ossze, most varom a negyedik kislanyunkat.
Kedves singlik, menjetek cserepiacra!
Udvozlet Londonbol, Mariann

Vélemény, hozzászólás?