Kategóriák
Egyéb kategória

Farmerkenyér

A kenyér blogon találtam a farmerkenyeret, de elfogyott a teljes kiőrlésű lisztem, ezért csak a formát utánoztam le, úgy is az fogott meg igazán.
Ma egy hosszabb meeting-re (bocs az érzékenyebb nyelvőröktől!) megyek, oda viszem magammal, egy kevés vajjal és sajttal, hátha elájulnak a fiúk a gyönyörűségtől amikor meglátják! Az első órában ott lesz a férjem is, úgyhogy fél hétkor már az volt a kérdése, hogy ebből ő is kap-e vagy csak mások? 🙂 Jóféle fetával, vagy kéksajttal lenne az igazi, de attól félek a Pozsonyi úti kisközértben nem kapok ilyet, a nagyobb üzletben pedig hosszú a sor reggelenként, és én már megint nem gondolokodtam előre.
Hozzávalók:
75 dkg kenyérliszt
3,5 dl langyos víz
3 ek vaj
2 zacskó instant élesztő
1 ek só
1 ek méz
Mindent a dagasztógépbe öntöttem, majd 20 percig dagasztottam. Letakartam fóliával, és langyos helyen duplájára kelesztettem. Hat részre osztottam, és vízcsepp alakúra formáztam. Letakartam, majd hagytam újabb 30 percig kelni.
Ekkor a keskenyebb felét nyújtófával vékonyra nyújtottam. A vastagabb felét megkentem tojással, megszórtam szezámmag és kakukkfű keverékével, majd ráhajtottam a vékony felét. Megszórtam liszttel, letakartam, hagytam újabb 40 percig kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.

11 hozzászólás a(z) “Farmerkenyér” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?