Kategóriák
Egyéb kategória

Férfias cukkini

A cukkini nem éppen az a zöldség, amit egy férfi csak úgy megkívánna.
Csakhogy ha egyszer egy bokor beindul, akkor naponta több kiló is megterem belőle, és valamit kezdeni kell vele, nem szabad hagyni, hogy megnőjön egy méter hosszúra, és öt kiló legyen a súlya!
Így aztán mindenfélét igyekszem kitalálni belőle, hogy minél több fogyjon, mégse nézzenek rám csúnyán, amikor megemelik a fedőt a pasik a családomban.
Mitől férfias? Attól, hogy jó sok chilipasztát kevertem hozzá, hús is van benne, ééés észre se venni a cukkinit benne 🙂
Hozzávalók:
30 dkg hús (kinek mi van otthon, tulajdonképpen mindegy, akár darált hús is jó hozzá)
3 kicsi cukkini (olyan 20 centisek)
1 ek chilipaszta
só, bors
1 csokor petrezselyem
25 levélke bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
20 dkg natúr krémsajt, vagy mascarpone
A húst vékony csíkokra vágtam, megsóztam, és olívaolajaon megpirítottam. Rádobtam az összezúzott fokhagymát és a chilipasztát.
A cukkinit lereszeltem, besóztam, majd alaposan kinyomkodtam. A húsra tettem, és kevergetve, pár perc alatt hagytam megpuhulni.
A petrezselymet, bazsalikomot és krémsajtot összeturmixoltam, majd ezt is a húshoz kevertem. Borral hígítottam, pár percig forraltam még, majd elzártam a lángot. Tésztával tálaltam.
Utána egy jó csokládés cukkíni sütemény?

6 hozzászólás a(z) “Férfias cukkini” című bejegyzéshez

Ugyanez történt velem is, a párom, minden tökre azt mondja, hogy nem szereti a kaprot…:-O
A cukkinit pedig vele reszeltettem le, és már akkor sikítófrászt kapott, hogy mennyi cukk9ini, és biztos nem fog neki ízleni… Hát két tányérral evett, és nem érezte a cukkini ízét benne.

köszi Eszter:-)
Üdv:
Noémi

Nálunk fordított az alapállás, mi lányok bírjuk és szeretjük a csipőset. Ma dolgoztunk fel éppen egy 2,65 kg-os cukkinit. Mivel a lányaim vegák, ezért hús nélkül. Rakott cukkini indiai módra és lecsós cukkini készült belőle. Lecsóba már régóta teszünk. A agyasztóba is mindig kerül darabolva, mivel hagymával, petrezselyemmel és tört fehérborssal átsütve pizzafeltét készül belőle.

A chilipaszta kicsit több, mint a sima chili. Persze az adja az alapját, de van benne még egy csomó fűszer, Akkor én a helyedben több fokhagymát tennék bele, egy csipet fahéjat, egy csipet koriandert, és talán garam maszalát is.
De ezekből tényleg csak egy csipettel, hogy külön ne ehessen éezni.

Vélemény, hozzászólás?